Здоров'я

Артрит: що робити?

— 10 січня 2020 —

Деякі хвороби у холоди нагадують про себе... Серед них й артрит, а також інші хвороби суглобів. Інфекційний артрит може виникнути як ускладнення простудного захворювання, суглоби вражаються інфекцією при ангіні або грипі. Запалення суглобів також може бути відповіддю на переохолодження або невдале падіння в ожеледицю, застерігають медики. Одне слово, причин може бути багато. А ось, як діяти, якщо ви вже захворіли? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-ревматолога Георгія Васильовича ГУЛЬКО.


Нове маркування продуктів може допомогти у боротьбі з ожирінням

— 28 грудня 2019 —

Згідно з новим дослідженням, харчові етикетки, які інформують, скільки вправ потрібно виконати аби відпрацювати людям те, що вони їдять, можуть бути більш ефективними для заохочення здорових звичок харчування, ніж просте перерахування калорійності.


Правила ЗСЖ для новорічної вечірки. 13 порад лікарів, як зустріти новий рік без шкоди для здоров’я

— 28 грудня 2019 —

Низка новорічних свят часто викликає серйозні побоювання про власне здоров’я. Дійсно, у традиціях українців відзначати зміну року важкими стравами й надмірним вживаннями спиртними напоями. Лікарі радять, як зустріти Новий рік без наслідків для здоров’я.


Самий новорічний фрукт: 17 причин з’їсти мандарин

— 28 грудня 2019 —

Мандарин - самий новорічний фрукт, - несе із собою яскравий цитрусовий аромат, настрій свята й соковитий смак. І це ще не всі!


Як дотримуватися середземноморської дієти

— 28 грудня 2019 —

Середземноморська дієта містить в основному багаті поживними речовинами цільні харчові інгредієнти, такі як фрукти, овочі, корисні жири і цільне зерно.


В Ізраїлі навчилися лікувати рак підшлункової залози за 14 днів

— 28 грудня 2019 —

Нове лікування, розроблене Університетом Тель-Авіва, викликає руйнування 90 відсотків ракових клітин підшлункової залози після ін’єкцій молекули під назвою PJ34.


Вірус Коксакі: симптоми, лікування і профілактика

— 28 грудня 2019 —

Прийшла зима, а з нею холоди і, звичайно, ГРВІ та простудні захворювання теж. Серед вірусних хвороб зустрічається часом у наших краях і цей - вірус Коксакі. Що слід знати про нього? Чим загрожує? Як потрібно діяти, коли він нападе? 


Замість цукерок - фініки

— 28 грудня 2019 —

Взимку на цей фрукт слід звернути особливу увагу. Фініки містять велику кількість вуглеводів (до 88 відсотків). У них - 29 г натурального цукру (фруктози і глюкози), що служить швидким джерелом енергії для нашого організму; 15 солей і мінералів (мідь, залізо, магній, цинк, марганець, калій, фосфор, натрій, алюміній, кадмій, кобальт, сірка, бор та ін.). До речі, кількість мінералів у сушених фініках варіюється від 1 до 91 відсотка залежно від сорту. В них також міститься фтор, який захищає зуби від карієсу, селен - елемент, який зміцнює нашу імунну систему і знижує ризик серцевих захворювань, і немає ні грама холестерину.


Морська сіль: чим вона краще за звичайну

— 28 грудня 2019 —

Морська сіль добувається природнім шляхом: вода на сонці випаровується, і утворюються кристали солі. Кращу морську сіль добувають у Франції, Англії, Ізраїлі й на Гавайях.


Чому дітям небезпечно витрушувати воду з вух?

— 28 грудня 2019 —

Воду, яка потрапляє у наші вуха під час купання, ми намагаємося відразу витрусити з них. Це здається природним процесом, і ми не замислюємося над тим, наскільки він безпечний. Але хоча дорослій людині, очищення вушного каналу від води у такий спосіб, в більшості випадків не загрожує жодними серйозними наслідками, то для дитини подібна практика може виявитися згубною.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс