Здоров'я

Помідор здатний відновлювати функції легенів колишніх курців

— 24 січня 2018 —

Щорічно більше 55 відсотків нікотинозалежних людей намагаються здобути перемогу над шкідливою звичкою. Відмова від сигарет дозволяє людині уникнути цілого ряду захворювань, у тому числі хронічної обструктивної хвороби легенів і онкології. Як тільки людина припиняє курити, її легені починають процес відновлення. Однак варто відзначити, що повна відмова від нікотину вже не допоможе повністю убезпечити себе від легеневих захворювань.


Ротавірусна інфекція: звідки береться і що робити?

— 24 січня 2018 —

Як стверджує статистика, яка знає все, пік захворювань ротавірусною інфекцією доводиться саме на зимовий час, особливо на період із січня по березень. Це пов'язане з тим, вважають фахівці, що на відміну від інших гострих кишкових інфекцій ротавірус прекрасно почуває себе при низьких температурах. І підхопити його не складає великих проблем. Що ж треба зробити, якщо ротавірус уже атакував вас або ваших близьких? Про це нам розповідає кандидат медичних наук, доцент Мар'яна Миронівна Кондро.


Правила й помилки купання в ополонці

— 18 січня 2018 —

Купання в ополонці вже давно стали невід'ємною частиною святкування Водохрещення Господнього. Для того щоб купання в крижаній воді пройшло максимально корисно та безпечно, особливо у тих, хто цього року вперше зважився на подібне, існує кілька правил і типових помилок.


Яблуко замінить чашку кави

— 18 січня 2018 —

Фахівці в області харчування рекомендують замінити ранкову каву яблуком. Цей фрукт принесе більше користі організму людини й допоможе швидше прокинутися.


Залізо в крові. 10 продуктів, які підвищать гемоглобін узимку

— 18 січня 2018 —

Сонливість, депресія, запаморочення, слабість у тілі… Часто ми спостерігаємо у себе ці симптоми взимку. Періодично вони виникають через нестачу заліза в крові. Які ще ознаки говорять про знижений гемоглобін і чим потрібно харчуватися в зимовий час, щоб його підняти.


Кавунові кірки допоможуть позбутися коліту

— 18 січня 2018 —

Коліт - гостре або хронічне захворювання слизової оболонки товстої кишки.


Зелений чай - супер-продукт для здоров'я

— 18 січня 2018 —

Лондонський дієтолог Георгіос Теніхристос вивчив властивості й користь трьох продуктів - зеленого чаю, куркуми й какао.


Кому загрожує важка форма кору: коментарі інфекціоніста

— 18 січня 2018 —

Завідувачка кафедри інфекційних хвороб НМУ ім. Богомольця, заслужений лікар України професор Ольга Голубовська підкреслює, що кір - досить важке інфекційне захворювання, яке супроводжується зміною декількох періодів хвороби, що довгостроково протікає (це не грип, де за три-п'ять днів можна вже видужати) та має ряд найтяжчих ускладнень.


Як гра перетворюється на хворобу

— 18 січня 2018 —

Залежність від ігор є психічним захворюванням, стверджують учені, і незабаром вона буде визнана ВООЗ, як захворювання. Ігровий розлад уведуть у міжнародний список хвороб у наступному році.


Ранкові помилки, які заважають схуднути

— 11 січня 2018 —

Якщо ви хочете скинути вагу з користю для здоров'я, зверніть увагу на свої ранкові звички. Справа в тому, що вони відіграють дуже важливу роль у процесі рятування від зайвих кілограмів, повідомляє жіночий журнал Тerra Woman.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс