Здоров'я

Новорічний стіл: як не постраждати через достаток

— 28 грудня 2017 —

Секрет збереження здорового шлунка у свята не тільки в кількості з'їденого й випитого, але й у правильній комбінації страв і напоїв. Це знають, практично, усі, але «диявол» криється в деталях. Тому за докладними рекомендаціями на предмет, що й скільки їсти та пити у свята, щоб не мати потім проблем, ми звернулися до фахівця – лікаря-гігієніста, кандидата медичних наук Наталі Володимирівни Москвяк.


Що потрібно знати про соки фруктові

— 21 грудня 2017 —

Цукровий діабет II типу може виникнути у людей, які регулярно під час сніданку п'ють фруктові соки. Щоб ризик появи цієї хвороби знизився, фахівці радять замість соку їсти свіжі фрукти.


Як позбутися похмілля

— 21 грудня 2017 —

Багато хто з нас зустрічався, та напевно, ще й не раз зіштовхнеться із проблемою похмільного синдрому (особливо ця тема актуальна напередодні низки новорічних свят). Це не дуже приємна річ, особливо якщо при цьому день завантажений якими-небудь справами, не говорячи вже про роботу.


Журавлинний сік - чудодійний напій

— 21 грудня 2017 —

Сама журавлина із властивою їй характерною кислинкою і сік, отриманий з неї, - це цінне джерело глюкози і фруктози, а також чималої кількості пектину. Більше того, журавлинний сік насичений такими органічними кислотами як винна, бензойна, хінна, лимонна й урсолова. 


Діабет і ожиріння викликали рак в 6% випадків у світі

— 20 грудня 2017 —

Згідно з дослідженням, близько 6 відсотків нових випадків рака, діагностованих в усьому світі, були викликані діабетом і надлишковою вагою. Це становить 800 000 випадків. Більш піддані йому жінки. При цьому ожиріння було більш небезпечним фактором, чим діабет, і послужило причиною 30 відсотків випадків недуги.


Злі люди частіше хворіють і рано йдуть із життя

— 20 грудня 2017 —

Американські вчені довели, що злі люди часто хворіють і рано йдуть із життя в порівнянні з добродушними. Результати робіт опубліковані в наукових журналах.


Шарф захистить не тільки ніс і рот

— 20 грудня 2017 —

Страждаючим астмою рекомендується, з метою запобігання приступів у зимовий період, прикривати шарфом ніс і рот. Такий заклик був опублікований благодійною організацією Asthma UK.


Кому не можна їсти мандарини: рекомендації медиків

— 20 грудня 2017 —

Медики відзначають, що мандарини сприяють поліпшенню апетиту, підсилюють обмінні процеси в організмі людини. Узимку вони можуть дати нам велику кількість необхідних вітамінів.


Як правильно харчуватися взимку?

— 20 грудня 2017 —

Морози кидають виклик нашому організму - він стає слабкішим і більш схильним до хвороб. Головне, чим можна допомогти - добре одягатися й правильно харчуватися. І якщо з гардеробом усе зрозуміло, то збалансована зимова дієта - річ непроста. Узимку на прилавках усе менше й менше натуральних і свіжих продуктів. Тому існує реальний ризик порушити нормальний обмін речовин і набрати зайву вагу. Тому варто розібратися із принципами харчування в зимову пору року. Допомогти в цьому нам погодився фахівець - кандидат медичних наук, доцент Валерій Іванович Слободкін.


Серце рятують ходьба, садівництво, робота в будинку

— 14 грудня 2017 —

Будь-яка діяльність і фізична зайнятість людей похилого віку - це краще, чим нічого, говорять дослідники.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс