Здоров'я

Чотири чашки кави на день продовжують життя

— 27 вересня 2017 —

Це дослідження іспанських учених було представлено недавно на Конгресі ESC і показало, що споживання кави зменшує ризик передчасної смерті.


Тривожна ситуація. Українці частіше хворіють на правець

— 27 вересня 2017 —

В 2017 році в Україні зафіксовано вісім випадків зараження правцем, повідомив Центр громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я. 


Які порушення ритму серця небезпечні?

— 27 вересня 2017 —

Як допомогти серцю, коли воно то завмирає в грудях, то, здається, готове з них вискочити, а то нібито пропускає удари? Усі ці часті скарги вказують на виниклу аритмію. Кілька рекомендацій кардіологів.


Що таке правець?

— 27 вересня 2017 —

Уже більше місяця в обласній дитячій клінічній лікарні у відділенні анестезіології й інтенсивної терапії лікарі борються за життя п'ятирічного хлопчика, жителя Тернополя, який хворіє на правець. На щастя, зараз стан дитини покращився, криза минула, дитина видужує. А все почалося з незначних саден обличчя, які виникли після падіння... Що ж таке правець? Як не занедужати ним і як діяти, якщо лихо все-таки трапилося? На ці питання нам відповів фахівець - кандидат медичних наук, доцент Людмила Петрівна Козак.


Від карася до лосося: яка риба найкорисніша

— 21 вересня 2017 —

Якщо м'ясні страви для вас занадто вже важкі або просто хочеться зробити свій раціон трошки веселішим, гарний вибір – рибка.


Реєстр інсулінозалежних України

— 21 вересня 2017 —

Міністерство охорони здоров'я України зайнялося впровадженням електронного реєстру пацієнтів з інсулінозалежністю. Тепер інсулінозалежні українці будуть враховані, отже, кожний з них одержить рівні можливості для підтримки здоров'я.


Гіпотонія: що до чого

— 21 вересня 2017 —

Усі ми чули про гіпертонію, дехто навпаки - скаржиться на знижений тиск, так звану гіпотонію, але якщо всім відомо, як збити підвищений тиск, то яким чином підняти тиск до норми, знають далеко не всі. Та й чи варто до цього прагнути, а можливо, не всім слід мати класичні 120/80? На ці та інші подібні питання ми запросили відповісти фахівця - кардіолога, кандидата медичних наук Павла Олександровича Гарькавого.


Ми самі вбиваємо наші нирки. 10 звичок, про які потрібно назавжди забути

— 14 вересня 2017 —

Нирки – це парний орган, який є найважливішим у людському організмі. Вони виконують функцію органічного фільтра, очищають кров від шкідливих токсинів, мікробів і інфекцій, також вони підтримують водно-сольовий баланс в організмі, регулюють кров'яний тиск і беруть участь у виробництві червоних кров'яних тілець.


Цілюще молоко з інжиром, морквою та навіть із «Боржомі»… Зцілювальний еліксир від кашлю, закрепу і стресу!

— 14 вересня 2017 —

Цілюща сила молока була відома ще прадавнім лікарям, адже не зустрічалося ні однієї хвороби, яку б не виліковували молоком. Це лікувально-профілактичний і терапевтичний засіб - найдавніший цілитель, що оберігає найцінніше! Додавши в склянку молока скибочку екзотичного інжиру або моркви тільки-но із грядки, можна повірити в чудеса…


Безсмертник – цінна лікарська рослина

— 14 вересня 2017 —

До жовтня на піщаних і кам'янистих сонячних схилах, сухих галявинах, на крейдовому ґрунті, відкритих перелісках цвіте безсмертник піщаний. Це багаторічна трав'яниста рослина сімейства айстрових висотою 15-60 см, з повстяно-шерстистими пагонами. Квіткові кошики жовті, зібрані в щитовидні суцвіття. Безсмертник можна розводити на присадибній ділянці. Розмножується насінням. На одному місці може рости 4-7 років.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс