Здоров'я

Глисти – прихована загроза

— 16 серпня 2017 —

Літо, тепло, дачний сезон. Загалом, усі умови для того, щоб заразитися глистами. Саме в цю пору року паразити почувають себе особливо привільно, а люди, які копаються на грядках, пестять бездомних котів і поїдають погано прожарені шашлики, найбільше ризикують підчепити нежданих гостей, які, за похмурими оцінками деяких експертів, уже є майже у 90 відсотків українців. Найбільш популярні в нашій смузі паразити - аскариди й гостриці. Але зустрічаються й куди більш цікаві екземпляри. Про все це ми поговорили з фахівцем - доктором медичних наук, професором Катериною Ігорівною Бодней.


Чим корисний лід для обличчя?

— 10 серпня 2017 —

Протирання обличчя кубиком льоду дає потужний тонізуючий і зволожуючий ефект. Це свого роду шокова терапія для шкіри! Але дуже доброчинна!


Пряність, що дарує ясний розум

— 9 серпня 2017 —

Купивши кардамон одного разу, ви будете зачаровані найніжнішим ароматом і насиченим, солодкувато-терпким смаком з безліччю відтінків, оціните його доброчинну дію на організм і відкриєте для себе найширші можливості застосування цілющих властивостей цієї спеції в кулінарії, медицині та ароматерапії.


У світі стало менше смертей від ВІЛ і Сніду

— 9 серпня 2017 —

Доповідь Організації Об'єднаних Націй по ВІЛ/Сніду (Unaids) показала, що смертність від ВІЛ/Сніду знизилася за останнє десятиліття з 1,9 мільйонів людей на рік до 1 мільйона людей (дані 2005 і 2016 років, відповідно).


Несподіване рішення: в Англії заборонили гомеопатію й фітотерапію

— 9 серпня 2017 —

Національна служба охорони здоров'я Великобританії (NHS) оголосила про заборону гомеопатії та фітотерапії й вирішила припинити фінансування службами охорони здоров'я десятка лікарських засобів, що належать до гомеопатичних.


Підсолоджувачі шкідливі так само, як цукор

— 9 серпня 2017 —

Огляд 37 досліджень властивостей підсолоджувачів, проведений фахівцями Університету Манітоби (Вінніпег, Канада), показав, що й підсолоджувачі, і цукор рівною мірою негативно впливають на втрату ваги і гальмують процес схуднення.


Рятуємося від літньої спеки

— 9 серпня 2017 —

Літо триває. В Україні встановилася спекотлива погода. Висока температура повітря може привести до погіршення самопочуття і здоров'я. Як уберегтися від негативного впливу спеки?


Вітамінні добавки не завжди корисні

— 9 серпня 2017 —

Дослідники Університету Джона Хопкінса провели масштабне вивчення корисності вітамінів, і виявилося, що прийом вітамінних добавок не завжди є корисним.  


Якщо вас вкусила змія...

— 9 серпня 2017 —

Літо – сезон пекучої погоди й відпусток. Багато з нас не проти провести цей час у походах. Одна з небезпек, яка може підстерігати вас на природі, це змії, а точніше – отрутні змії. Щороку від укусів змій страждає більше 2 мільйонів людей. У цьому зв'язку дуже важливо розрізняти зміїні укуси, а також надавати першу допомогу потерпілому. Як це робити щонайкраще ми попросили роз'яснити фахівця – кандидата медичних наук Наталю Дмитрівну Лантухову.


Персик: що під оксамитовою шкіркою

— 3 серпня 2017 —

Історія появи персика починається три тисячі років тому, усе в тому ж Китаї, де зустрічаються перші згадування про нього. Тут його вважали одним з п'яти кращих плодів Піднебесної, таких як абрикос, каштан, слива й мушмула.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс