Здоров'я

Асортимент доступних ліків буде розширений

— 15 червня 2017 —

У рамках програми «Доступні ліки» уряд України має намір розширити асортименти препаратів - планується, що нововведення буде реалізоване до 1 липня поточного року.


Ефірні олії ефективно борються зі стафілококом

— 15 червня 2017 —

Англійські лікарі, що зневірилися винищити патогенну форму стафілокока, який живе в деяких лікарнях, винайшли новий апарат, дія якого заснована на розпиленні ефірних олій.


Чому люди в грецьких селах живуть довше

— 14 червня 2017 —

Учені визначили одну із причин, через яку населення ізольованих гірських сіл Греції живе довше.  Причина довгого життя - варіація гена, що захищає серце та знижує рівень «поганих» жирів і холестерину.


Учені назвали найкориснішу кашу

— 14 червня 2017 —

Мало хто знає, що справжнім джерелом вітамінів і важливих для здоров'я мікроелементів є гречка. У ній міститься фосфор, калій, мідь, кальцій, амінокислоти.


Набряк ніг у спеку

— 14 червня 2017 —

Набряк ніг - явище не таке вже й унікальне. Причин, через які може з'явитися набряк саме в нижніх кінцівках - багато. Це перша ознака серцевої недостатності, або є проблеми із щитовидною залозою. Але крім цього, набряк може бути спровокований надмірним уживанням рідини, проблемами в роботі нирок, вагітністю, проблемами із судинами, утомою ніг, і, звичайно ж, спекою. Отже, чому набрякають ноги в спеку? Про це ми розпитали фахівця - лікаря-гастроентеролога й терапевта  Наталію Вікторівну ДИННИК.


Огірки їмо в будь-який час

— 8 червня 2017 —

Здавалося б, ну якими лікарськими властивостями може володіти огірок? Адже в ньому одна вода - 95%. Але зате в 5-6%, що залишилися, міститься 2% цукру (глюкоза і фруктоза, крохмаль), 1,5% білка, 0,75% клітковини, ароматичні речовини. А також вітамін В2, В1, вітамін С, йоду більше, чим в інших овочевих культурах. Однак помічено, що дрібні плоди містять більше аскорбінової кислоти, а зі збільшенням їх розміру вміст її знижується. В огірках містяться каротин, хлорофіл, фолієва та інші кислоти. В огірках є калій, фосфор, кальцій, магній, натрії, залізо, кремній, хлор, алюміній, марганець, нікель, мідь, цинк, свинець, хром, срібло, титан, кобальт, цирконій та інші речовини.


Петрушка-подружка. Чим корисна свіжа зелень?

— 8 червня 2017 —

Свіжа петрушка прикрасить будь-яку страву, додавши їй витончений смак і святковий вигляд. А ще допоможе впоратися з багатьма проблемами.


Стафілокок: ефективні рецепти народної медицини

— 8 червня 2017 —

На сьогоднішній день нараховують уже 27 різновидів стафілокока. Приблизно 14 різних видів стафілокока постійно перебувають на шкірі та слизових оболонках людини. Наприклад, епідермальний стафілокок жити може де завгодно: на будь-яких слизових оболонках, на будь-якій ділянці шкіри. Організм здорової людини будь-якого віку (навіть немовляти) легко з ним справляється.


Куркума зменшує біль у суглобах

— 7 червня 2017 —

До складу куркуми входять корисні куркуміноїди, вони здатні пригнічувати біль у суглобах, розповідають учені з Великобританії.


Уживання горіхів допомагає запобігти раку кишечнику

— 7 червня 2017 —

Уживання горіхів знижує шанси вмерти передчасно від раку кишечнику, повідомляють учені з Інституту раку Дана-Фарбер. Крім того, така корисна закуска скорочує ймовірність повторного повернення рака. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс