Здоров'я

Виразка шлунка або 12-палої кишки: як відрізнити за симптомами?

— 30 березня 2017 —

Хвороби ШКТ посідають перші місця серед найпоширеніших захворювань сучасних городян. Провиною тому - стреси, нерегулярне харчування, неповноцінний раціон, а також любов до «сміттєвої» їжі. Виразки шлунка і 12-палої кишки стоять за поширеністю відразу після гастриту. Обидві хвороби не дадуть себе пропустити - кожна заподіює болісний біль, терпіти який чи навряд вдасться. Як відрізнити їх одну від одної, якщо симптоми у виразок однакові?


Слабкість в організмі

— 30 березня 2017 —

Гранатовий сік є лікарським напоєм, він наповнений вітамінами групи В та мінеральними речовинами. При постійному вживанні гранату вповільнюється старіння людини і зникає слабість в організмі.


Маски із глини

— 29 березня 2017 —

Глина, виявляється,  може приносити чималу користь, якщо її використовувати... ні, не для кладки печей, а як маску для обличчя. 


Вода з лимоном і медом натще: користь і правила застосування

— 29 березня 2017 —

Чому варто почати свій день зі склянки води з лимоном і медом? Ми розповімо про корисні властивості напою.


Коренева селера допоможе при сезонній депресії

— 29 березня 2017 —

Будь-яка селера підвищує імунітет і зміцнює організм. А коренева селера здатна упорядкувати нервову систему й позбавити від сезонної депресії.


Авокадо дуже корисне для здоров'я жінок

— 29 березня 2017 —

Не секрет, що достаток овочів і фруктів допомагає підтримати здоров'я. Деякі продукти особливо корисні, причому, залежно від статі людини. Наприклад, фахівці, настійно радять жінкам звернути увагу на авокадо.


Жительку Чернігівщини визнали найстаршою жінкою України

— 29 березня 2017 —

Жительці села Жадово Семенівського району Чернігівщини, 116-літній Христині Нагорній, вручили диплом «Книги рекордів України» як найстаршій за віком жінці нашої держави.


Ожиріння в підлітковому віці значно підвищує ризик розвитку рака печінки

— 29 березня 2017 —

Учені з лікарні Каролінського інституту проаналізували дані більше 1, 2 мільйони чоловіків зі Швеції. Фахівців цікавило, як Індекс маси тіла (ІМТ) у віці 17-19 років впливає на ризик хвороб печінки в майбутньому. 


Інсульт молодіє. Що робити?

— 29 березня 2017 —

Лікарі все частіше зустрічаються з інсультами у молодих людей. За класифікацією ВООЗ молодими вважаються люди молодше 45 років. За даними вітчизняних учених, інсульти в цій віковій групі становлять від 3 до 13 відсотків від усіх випадків цього захворювання. Ось чому так важливо виявити фактори ризику якомога раніше для запобігання небезпечних наслідків. Як це зробити, якими є лікування та профілактика інсульту у молодих? Про ці та інші проблеми інсульту в Україні ми поговорили з фахівцем - кандидатом медичних наук Андрієм Володимировичем Кульматицьким.


В Україні на депресію страждає понад 6% населення

— 23 березня 2017 —

Понад 300 мільйонів жителів планети страждають на депресію. Це психічне порушення позбавляє людину можливості нормально функціонувати і може навіть призвести до самогубства.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс