Здоров'я

Однаково в якій воді мити руки

— 21 червня 2017 —

Дослідження вчених Університету Рутгерса підтвердило, що миття рук у холодній воді є так само ефективним, як і в гарячій. Раніше вважалося, що гаряча вода ефективніше змиває бактерії.


Аспірин неефективний при атеросклерозі

— 21 червня 2017 —

Аспірин десятиліттями застосовувався для зменшення наслідків серцево-судинних захворювань, однак учені Університету Флориди виявили, що аспірин ніяк не впливає або виявляє мінімальний ефект на стан артерій пацієнтів з атеросклерозом. 


Виявляється, погодні умови впливають на сон

— 21 червня 2017 —

Погодні зміни впливають не тільки на навколишнє середовище, але й на загальну картину сну людини, стверджують дослідники Університету Тафтса.


Безцінна складова дитячого меню

— 21 червня 2017 —

Мова йтиме про куряче яйце. Це ж повноцінне джерело всіх харчових речовин, необхідних для нормальної діяльності організму людини. Білки, що містяться в ньому, практично повністю засвоюються організмом, а до складу жирів входить дуже корисна речовина - лецитин, що регулює кількість холестерину в організмі. 


Як уникнути кишкових інфекцій

— 21 червня 2017 —

Усі люблять і чекають літо! Літо це не тільки сезон відпусток, але й час поповнення енергії, відновлення імунітету, можна забути про застуди, гіповітаміноз, удосталь поїсти свіжих фруктів і овочів, у тому числі зі свого городу. Але саме влітку відзначається значний ріст гострих кишкових інфекцій. Відомо, що кишкове отруєння викликає велика група бактерій і вірусів та група токсинів, що ушкоджують шлунково-кишковий тракт. Чому саме влітку ми такі вразливі? На це питання питань ми й попросили відповісти фахівця - кандидата медичних наук, доцента Сергія Валюха.


Дачні травми. Як на городі не нашкодити хребту

— 21 червня 2017 —

Любите дачу, але не хочете хворіти? Тоді постарайтеся заздалегідь урахувати всі фактори ризику й звести їх до мінімуму.


Здоровий кишечник: основні правила для збереження здоров'я

— 15 червня 2017 —

Кишечник – багатометровий орган, він настільки складний, що має навіть свою нервову систему. У товстому кишечнику, наприклад, налічується 12 сфінктерів і  кожний з них повинен відкриватися й закриватися у свій час, за спецсигналом. Найменший збій - починаються здуття, запор або, навпаки, понос, хворобливі кишкові кольки. Тому для нормального травлення нервова система кишечнику має працювати, як годинник. Звичайно, багато в чому її діяльність залежить від центральної нервової системи і, зокрема, від головного мозку. Психотерапевти знають, що запор, наприклад, є одним із симптомів клінічної депресії.


Як правильно харчуватися під час Петрового посту

— 15 червня 2017 —

З 12 червня до 12 липня - Петрів піст.  Під час посту дуже добре вживати свіжі молоді моркву, цибулю, часник, буряк, огірки, кабачки, черешню - краще усі овочі і фрукти, що виросли у нас. Адже саме місцеві фрукти найбільш корисні для нашого здоров'я.


Натуральні зубні пасти з ефірними оліями

— 15 червня 2017 —

Більша частина зубних паст містить тверді абразивні речовини, що очищають, і компоненти для відбілювання, які можуть привести до ушкодження емалі.


Шоколад - проти аритмії

— 15 червня 2017 —

Дослідники Chan School of Public Health і медичного центру Beth Israel Deaconess у Бостоні повідомили про те, що щотижневе вживання невеликої кількості шоколаду дозволяє знизити ризик навіть серйозної аритмії. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс