Здоров'я

Вітамін D захищає від застуди та грипу не гірше щеплень

— 15 березня 2017 —

Можливо, у профілактиці грипу скоро буде зроблений істотний крок уперед. Згідно з дослідженням, опублікованим в одному із найвпливовіших медичних журналів світу - в BMJ (British Medical Journal) - запобігати зараженню грипом відмінно допомагає застосування гарно відомого нам вітаміну.


Склероз. Як йому протистояти?

— 15 березня 2017 —

Одне з найтяжчих неврологічних захворювань - розсіяний склероз - найчастіше починається в молодому віці, неухильно прогресує й може привести до інвалідності та ранньої смерті. Варто відзначити, що це досить розповсюджене захворювання. У світі налічується близько 2 мільйонів таких хворих. Який саме фактор викликає хворобу, до кінця не встановлено, хоча існує багато теорій її походження. Про те, як же розпізнати хворобу якомога раніше й що можна їй протиставити, ми попросили розповісти фахівця - доктора медичних наук, професора Тетяну Іванівну Негрич.


Як дізнатися, яких саме вітамінів вам не вистачає?

— 9 березня 2017 —

Прості тести допоможуть вам легко з'ясувати, яких саме вітамінів вам не вистачає.


Березовий сік - властивості й користь

— 9 березня 2017 —

Береза c давніх часів цінувалася в народі за її цілющі властивості. Люди використовували березові бруньки й листя для лікування хвороб, з гілок робили цілющі віники для лазні. З берези донині добувається дьоготь, і навіть ксиліт (замінник цукру для хворих діабетом).


Названі найнебезпечніші шкірні захворювання

— 9 березня 2017 —

Перелік, складений американськими вченими, містить у собі дерматит, вугровий висип, кропивницю, псоріаз, вірусні захворювання шкіри, грибкові інфекції, коросту, меланому, піодермію, рак шкіри (крім меланоми), пролежні й осередкову алопецію.


Спостерігати за птахами корисно для психічного здоров'я

— 9 березня 2017 —

Співробітники Університету Ексетера проаналізували дані більше 270 людей і виявили, що добровольці, які жили в районах з великою кількістю птахів, дерев і кущів, рідше страждали від депресії, тривоги та стресу. А учасники, які проводили на вулиці менше часу, чим звичайно, часто скаржилися на тривогу й депресію. 


Учені стверджують, що противірусна терапія грипу під час вагітності безпечна для плода

— 9 березня 2017 —

Приймання вагітними жінками противірусних препаратів із класу інгібіторів нейрамінідази з метою профілактики та лікування грипу не несе загрози для здоров'я плода.


Як знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань

— 9 березня 2017 —

За даними ВООЗ, серцево-судинні захворювання як і раніше є основною причиною смерті в усьому світі. Примітно, що смертність внаслідок цього різновиду патології на першому місці навіть у такій, здавалося б, благополучній в медичній області країні, як США, де на охорону здоров'я виділяється рекордна сума грошей.


Як правильно харчуватися навесні

— 9 березня 2017 —

Весняні нездужання й застуди пов'язані з безліччю причин: холод на вулиці, нестача свіжого повітря й короткий світловий день, зниження рухової активності й особливості зимового харчування. До початку березня більшість людей почувають себе не найкращим чином, а отут ще погода міняється майже не щодня, як і настрій. Утомленому організму не вистачає сил для опору численним бактеріям і вірусам – так і починаються сезонні епідемії. Змінити зовнішні обставини, на кшталт клімату та погоди, чи навряд удасться, але скорегувати раціон так, щоб їжа підтримувала сили й давала енергію, може практично будь-яка людина. Про те, як це зробити нам розповів фахівець  - лікар-гастроентеролог, кандидат медичних наук Оксана Миколаївна Герасименко.


10 порцій фруктів і овочів на день подовжують життя

— 3 березня 2017 —

Учені з лондонського Imperial College підрахували, що вживання 10 порцій фруктів і овочів на день може щорічно запобігати до 7,8 мільйонів випадків передчасної смерті на рік в усьому світі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс