Здоров'я

Офтальмологи заборонили часто носити сонячні окуляри з кольоровими лінзами

— 10 травня 2017 —

Наближається літо. Сьогодні у багатьох є сонцезахисні окуляри із зеленими, червоними, жовтогарячими, рожевими або синіми лінзами. Офтальмологи говорять: такі окуляри можна надягати не частіше декількох разів на місяць. Якщо ж носити їх регулярно, можна зіткнутися з негативними наслідками.


Йодна сітка: цілющі властивості простих ліній

— 10 травня 2017 —

Можна нарахувати не менше двадцяти різних захворювань, при яких полегшити стан людини можна шляхом накладення йодної сітки. Малюсінька склянка з йодом звичайно є в кожній домашній аптечці – адже ніхто в повсякденному житті не застрахований від ран і порізів, що вимагають оперативної антисептичної обробки. Ще в XIX столітті лікарі виявили, що при контакті зі шкірою йодний розчин здатний діяти і як потужний протизапальний засіб.


Чому навесні потрібно обов'язково їсти кропиву

— 10 травня 2017 —

Користь кропиви загальновідома, але загалом. Ви усе ще волієте купувати на ринку вирощену на хімікатах зелень, молоду капусту й огірки? Пошукайте краще на вихідні в заміських парках молоду кропиву. А ще краще - нарвіть її на власній дачі.


Рецепт засобу, що розщеплює холестерин

— 10 травня 2017 —

Цей рецепт забезпечує ваш організм живильними речовинами, які допоможуть вивести «поганий» холестерин і очистити ваші судини.


Ноктурію можна перемогти

— 10 травня 2017 —

Зниження споживання солі може значно зменшити кількість нічних відвідувань туалету з метою сечовипускання - ноктурію. Про це повідомили дослідники університету Нагасакі (Японія).


Учені наблизилися до перемоги над хворобою Паркінсона

— 10 травня 2017 —

На сьогоднішній день ліків від хвороби Паркінсона не існує. Але, можливо, скоро все зміниться. Команда фахівців виявила, що кортизол (гормон стресу) здатний вилікувати хворобу Паркінсона. Також учені з'ясували, як саме гормон стресу боровся із захворюванням, повідомляє «Vladtime».


Група крові впливає на ризик розвитку серцево-судинних захворювань

— 10 травня 2017 —

Учені встановили, що люди із другою, третьою і четвертою групами крові більше піддані ризику серцево-судинних патологій, у порівнянні із власниками першої групи крові. Команда дослідників з Університетського медичного центру Гронінгена, Нідерланди, вважає, що лікарі при оцінці ризиків для здоров'я хворого мають враховувати його групу крові. 


Винайдений пластир, який може запобігти смерть внаслідок інсульту

— 10 травня 2017 —

Учені з Великобританії розробили пластир, який значно збільшує шанси на виживання у випадку інсульту, пише The Guardian. 


Вживання дієтичних продуктів провокує набір ваги

— 10 травня 2017 —

Виявляється, дієтичні продукти не допомагають скинути вагу. Більше того, внаслідок їхнього вживання вага може збільшитися. Це встановили фахівці з Університету Джорджії. Учені провели дослідження на пацюках. Гризунів розділили на три групи, пише The Daily Mail.


Як боротися з наслідками хіміотерапії

— 10 травня 2017 —

Онкологи й дослідники вивчили фізичний вплив хіміотерапії на мозок й установили, що існують реальні зміни у головному мозоку хворих, які перенесли цю процедуру. Причому деякі хіміотерапевтичні агенти мають потужніший ефект, чим інші. Хоча не всі пацієнти гостро відчувають наслідки хіміотерапії, у більшості з них відзначаються тимчасові складності в запам'ятовуванні осіб або імен людей, їм важко зосередитися на роботі, документах або домашніх справах. Однак існують способи, які допоможуть підтримати таку ж активну роботу мозку, якою вона була до моменту початку лікування раку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс