Здоров'я

Гарячу ванну не варто приймати взимку

— 29 грудня 2016 —

Холодним зимовим ранком не завжди хочеться приймати ванну. Експерти охорони здоров'я стверджують: небажання митися по ранках у зимову пору року є цілком природним, більше того, тривалі ранкові водні процедури можуть нашкодити шкірі й нігтям.


Учені створили клітини, які самі виділяють інсулін

— 29 грудня 2016 —

Фахівці Швейцарського федерального технологічного інституту створили штучні клітини, що виконують роль датчиків глюкози в крові й виробляють інсулін, коли це необхідно діабетику.


Дефіцит сну вимагає солодкого і жирного

— 29 грудня 2016 —

Постійне бажання їсти солодкі й жирні продукти може бути наслідком дефіциту сну, стверджують фахівці Університету Цукуба.


Передноворічні поради нарколога: цукерка горілці не товариш

— 29 грудня 2016 —

Новий рік на носі, і ніс уже починає чесатися, безпомилково передвіщаючи новорічні узливання. Як пройти крізь свята, не задаючись знову болючим питанням: чому на сигаретах пишуть "легені", а на горілці не пишуть "печінка"? 


Алергія на спирт. Що б це значило?

— 29 грудня 2016 —

Колись, років десь двадцять тому, я їхав у поїзді й сусід по купе запропонував випити по сто грамів за успішну подорож без подій. Із чотирьох чоловіків один відмовився пити категорично. А після наполегливих розпитів про причини такої життєвої позиції відмовник коротко пояснив: у мене алергія на спирт. Ми не повірили, що таке можливо, але відв'язалися - проти алергії не попреш. Про це знали всі. Але ось не дуже давно в одній науково-популярній публікації на тему: "Як поводитися за святковим столом" знову зустрівся термін "алергія на спирт". І я вирішив дізнатися про цю дивину детальніше. Для цього і звернувся до фахівця-алерголога, кандидата медичних наук Наталі Сергіївни Удовенко.


Смузі з банана й конопель

— 22 грудня 2016 —

Насіння конопель - справжня суперїжа, воно багате незамінними жирними кислотами омега-6 і омега-3, вітамінами й мінералами. Коноплі містять вітаміни групи В, вітаміни А, D і Е, кальцій, залізо і є відмінним джерелом клітковини. 


Цілющі ванни при артриті

— 22 грудня 2016 —

Процедури з використанням ванн рекомендуються хворим без патології серця. У деяких стадіях хвороби, коли гарячі ванни небажані, варто застосовувати їх помірно, нетривалий час.


Як правильно падати?

— 22 грудня 2016 —

На вулиці нестійка погода, мінус раз у раз міняється із плюсом. Виходиш на вулицю - тільки й думаєш, як би не впасти. Або хоча б якщо вже й доведеться падати, то як при цьому зменшити шкоду? Як правильно потрібно падати?


Бобові насичують організм краще, ніж м'ясо

— 22 грудня 2016 —

Недавнє дослідження показало, що їжа з перевагою бобових, яка наприклад включає квасолю й горох, виявилася ситніше свинини й телятини, пише Food & Nutrition. Результати дозволяють припускати, що стабільне вживання бобових може сприяти зниженню ваги.


Сіль - найнебезпечніший для серця продукт

— 22 грудня 2016 —

Австралійські вчені прийшли до висновку, що достатньо знизити вживання одного звичного продукту, щоб значно зменшити кількість серцево-судинних захворювань, передає Хроніка інфо.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс