Здоров'я

Що таке констипація і що з нею робити?

— 19 жовтня 2017 —

«Хто не має проблем зі стільцем, той - щаслива людина», - стверджував великий Авіценна. Але в пристойному суспільстві не прийнято вести мову про звичайний закреп, тому лікарі придумали науковий синонім цього явища – констипація. Він уживається для визначення утрудненої або ж систематично недостатньої дефекації (спорожнювання кишечнику). Лікарі переконані, що кожній людині дуже важливо стежити за правильною роботою шлунково-кишкового тракту, оскільки порушення в цій сфері приводять до серйозних негативних наслідків для здоров'я. Тому не варто запускати проблему констипації. Чим же загрожує констипація і звідки вона виникає? На ці й подібні навколозакрепні питання ми запросили відповісти фахівця – доцента, кандидата медичних наук Зоряну Орестівну Гук-Лешневську.


Як зробити продукти кориснішими

— 13 жовтня 2017 —

Ці продукти ми вживаємо часто, а деякі з них - практично щодня. І щоб збільшити їхню користь для здоров'я, часом не потрібні ніякі зусилля - треба всього лише трохи змінити спосіб їхнього готування.


Соняшник - універсальний лікар

— 13 жовтня 2017 —

Підвищена стомлюваність, артрит, депресія, порушення кровообігу, випадання волосся - ці хворобливі стани як би відрізняються між собою, однак один з вирішальних факторів у їхньому виникненні - нестача піридоксину або вітаміну В6. Цей вітамін, як доведено дослідженнями, має унікальні властивості. Насамперед - забезпечує обмін і засвоєння амінокислот (складових білка), жирів і вуглеводів. Адже мало щось з'їсти, потрібно щоб ця їжа засвоїлася організмом, дала йому енергію, зміцнила імунний захист. Отож одним з багатих джерел натурального піридоксину є насіння соняшника.


Медреформа передбачає вільний вибір лікаря первинної ланки або медзакладу, незалежно від місця прописки

— 12 жовтня 2017 —

Кошти за медичне обслуговування держава буде перераховувати безпосередньо фахівцеві або медичній установі, у яку звернувся пацієнт. Про це повідомляє Урядовий портал.


Забруднене повітря провокує хвороби нирок

— 12 жовтня 2017 —

Учені вже давно визначили наявність взаємозв'язку між забрудненням повітря та розвитком таких захворювань, як астма, хронічна обструктивна хвороба легенів, а також деякими видами рака й інсультами. Недавнє дослідження вчених Вашингтонської школи медицини додало до сумного списку ще й хвороби нирок.


Паління під час вагітності загрожує дітям ожирінням

— 12 жовтня 2017 —

На думку дослідників Абердинського університету, діти, чиї матері курять під час вагітності, більш схильні згодом до надлишкової ваги, чим діти некурящих матерів.


Фахівці розповіли про простий і ефективний спосіб продовження життя

— 12 жовтня 2017 —

Щоденні помірні фізичні навантаження протягом тридцяти хвилин зменшують ризик серцево-судинних захворювань, а також запобігають передчасній смерті.


П'яткова шпора: що робити?

— 12 жовтня 2017 —

При виникненні болі в п’ятці, ми часто спочатку не звертаємо на неї уваги, списуємо на утому або підвищення фізичних навантажень. Однак такі болі можуть бути ознакою п'яткової шпори, яка, у свою чергу може бути симптомом інших небезпечних захворювань. Так що ж таке п'яткова шпора? Звідки береться і що робити? На ці  питання відповів фахівець - лікар-ортопед, доцент, кандидат медичних наук Андрій Ярополкович ЯЦКЕВИЧ.


Який душ краще: холодний або гарячий

— 5 жовтня 2017 —

Експерти розповіли про плюси обох видів душу. Вибирайте, який підходить саме вам.


Сім порад як уникнути сезонних застуд

— 5 жовтня 2017 —

У холодний період зростає ризик підхопити застуду, яка до того ж чревата ускладненнями. Від цього ніхто не застрахований, але будь-хто може допомогти собі сам не піддатися повальній епідемії вірусів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс