Здоров'я

Якщо вас вкусив собака

— 3 травня 2017 —

Експерти радять, якщо вас вкусив собака, перше, що потрібно зробити, це звернутися за медичною допомогою в травмпункт. Неважливо, чи була ця тварина домашньою або бродячою. Безпричинна агресія проявляється тільки у хворих собак, в інших випадках вона мотивована. Чим же небезпечні укуси тварин? Куди звертатися по допомогу? Що зробити, щоб залишитися в живих при нападі хворих тварин? На ці питання ми попросили відповісти фахівця -  доцента, кандидата  медичних наук Ігоря Ігнатійовича Грижака.


Як розпізнати синдром хронічної утоми

— 28 квітня 2017 —

Сучасне насичене життя дуже часто заганяє людину в кут. Швидкий темп, постійні стреси, вірусні інфекції, їх лікування, утома та головний біль - усе це згодом зношує імунну систему, і організм починає давати збої. Людина постійно скаржиться на занепад сил, почуває сонливість, навіть відпочинок, тривалістю пару днів, не допомагає. І згодом починає проявлятися синдром хронічної утоми (СХУ).


Потужний природний антиоксидант і природний антибіотик

— 28 квітня 2017 —

Назва цього потужного природного антибіотика - базилік. Він використовувався із прадавніх часів. Ця рослина шанується як «свята трава» у багатьох культурах в усьому світі.


Маленький бур'ян вилікує геморой, знизить цукор і поганий холестерин, позбавить шрамів і багато чого іншого

— 28 квітня 2017 —

Подорожник (Plantago Major) - зелена рослина, яка може росте всюди у світі, в Африці, Азії, Європі, Америці та Нової Зеландії.


Названа банальна причина набору зайвої ваги

— 28 квітня 2017 —

Вважається, що головним фактором зростаючого ожиріння серед людей планети є переїдання. Однак недавнє дослідження вчених зі США показало: ми товстіємо через нестачу вологи в організмі - банально мало п'ємо води.


Жирні кислоти школярам корисні

— 28 квітня 2017 —

Інститут педіатрії, акушерства й гінекології НАМН України завершив клінічне дослідження дитячого харчування. Згідно з отриманими даними, регулярне вживання молочних продуктів з Омега-3 протягом трьох місяців поліпшує показники розумового розвитку і здоров'я дитини на 15-30%. 


Біг продовжує життя

— 28 квітня 2017 —

Учені з Айови стверджують, що регулярні пробіжки в середньому можуть продовжити життя на три роки. 


Як підтримати очі тим, хто весь день проводить біля монітора?

— 28 квітня 2017 —

Найгірше, що могла людина зробити для свого зору років 15-20 назад, - це читати в транспорті або в постілі. Сьогодні фактори ризику оточують нас буквально з усіх боків. У першу чергу це стосується працівників «клави» й «миші»: менеджерів, бухгалтерів, інженерів. Щодня ми по 8 годин напружено вдивляємося в монітор.


Щоб кліщ нам турбот не додав

— 26 квітня 2017 —

Кліщовий енцефаліт – далеко не найпоширеніше вірусне захворювання на території України. Протягом останніх 50 років спостережень випадки цієї хвороби в нашому краї були лише одиничними. Однак враховуючи її підступництво та потенційну небезпеку для життя людини, ми не можемо зневажати цією загрозою. Одним з головних переносників інфекції є іксодовий кліщ. Як же уникнути ризику зараження, чи існує ефективне лікування недуги й у чому полягає профілактика захворювання? Про це ми попросили розповісти фахівця - доцента, кандидата медичних наук Марину Олександрівну Крижанську.


Ховаємося від сонця: як розпізнати небезпечну родимку?

— 20 квітня 2017 —

Навіть найневинніші на перший погляд родимки можуть приховувати в собі реальну загрозу здоров'ю. Дізнайтеся, у яких випадках новоутворення краще видаляти, а також як розпізнати небезпечну родимку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс