Кулінарія

Фарширований багет

— 25 серпня 2016 —

Багет - 2 шт., куряче філе - 1 куряча грудинка, печериці - 200 г, помідори - 3 шт., цибуля - 1 шт., зелень - за смаком, сметана - 250 г, сир - за смаком, сіль, перець - за смаком.


Карамельні млинчики з яблуками

— 25 серпня 2016 —

6 яблук, 120 г борошна, 250 мл молока, 125 мл води, 150 г цукру, 2 яйця, 1 лимон, 1/2 ч. л. кориці, 2 ст. л. вершкового масла, 250 мл сметани, 3 ст. л. цукрової пудри, сіль.


Листковий пиріг з лаваша із сиром

— 25 серпня 2016 —

Лаваш тонкий - 2 листи (великі), домашній сир - 300 г, бринза - 150 г, сир твердий - 150 г, яйце - 3 шт., кріп - 1 невеликий пучок, масло вершкове - 50 г, сіль і перець - за смаком.


Грушеве варення з маком і ваніллю

— 25 серпня 2016 —

400 г груш, 100 г цукру, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ст. л. маку, 0,5 стручка ванілі.


І знову - картопля

— 25 серпня 2016 —

Страви з картоплі не мають потреби в рекламі, усі господарки люблять і цінують картоплю. У будь-якому будинку вона займає на столі почесне місце. Картопля чудово сполучається з будь-яким продуктом: з рибою, м'ясом, грибами, молоком, овочами, травами. Картоплю смажать, варять, тушкують, запікають, печуть, роблять пюре, котлети, оладки, рагу. Картопля - другий хліб, а страви з картоплі - незамінні на кожному столі.


Сливова галета

— 17 серпня 2016 —

3-4 сливи, 1/3 чашки* і 2 ст. л. цукру, корінець свіжого імбиру (для 2 ч. л. імбирного соку), 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Тісто: 1 1/4 чашки борошна, 110 г холодного вершкового масла, 1/4 ч. л. солі, 1/4 чашки крижаної води, 1 яйце злегка збите для обмазування, цукор для посипання.


Італійський cирний хліб - швидка і смачна закуска

— 17 серпня 2016 —

Сир твердий - 340 г, вершкове масло - 110 г, зелена цибуля - 100 г, мак - 2 ч. л., буханець свіжого хліба.
Для начинки: печериці - 340 г, вершкове масло - 1 ст. л., свіжий чебрець - 1 ст. л.


Курячі оладки

— 17 серпня 2016 —

Куряча грудинка - 3 шт., 2-3 ст. л. майонезу, 1 яйце, 2-3 ст. л. борошна або крохмалю, сіль, перець - за смаком, 3-4 зубки часнику, щіпка карі.


Сирна соломка

— 17 серпня 2016 —

Сир твердий (близько 150 г) - 1 скл., борошно пшеничне - 1,5 скл., масло вершкове - 80 г, молоко - 4 ст. л., сіль - за смаком, лимонна цедра (одного маленького лимона), кмин, кунжут (необов'язково, але можете додати за бажанням).


Яблучний Спас. Що можна приготувати на свято

— 17 серпня 2016 —

Вважається, що після освячення яблук на Яблучний Спас вони здобувають якусь чарівну силу, і якщо загадати бажання, відкушуючи перший шматочок від яблука нового врожаю, то воно обов'язково здійсниться. З Яблучного Спасу яблука їдять просто так, додають у випічку, салати, роблять соки, компоти й усілякі заготівлі.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс