Кулінарія

Бурячник

— 7 серпня 2013 —

2-3 невеликих молодих буряки, 2-3 середніх картоплини, пучок зеленої цибулі, 3-4 свіжих огірки, 4 яйця, петрушка, кріп, сіль, перець, лимонний сік, цукор, сметана.


Курка з овочами

— 7 серпня 2013 —

1 цибулина, 400-500 г курячих стегенець, 500 г спаржевої квасолі, 1 кабачок, 1 склянка бульйону, 70 г томатної пасти, сіль, перець, маслинова олія.


Баба-гануш

— 7 серпня 2013 —

Баба-гануш - це баклажановий соус, що прийшов до нас з арабської кухні. Він чимось схожий на звичну нам з дитинства баклажанну ікру, але має більш виразний смак за рахунок того, що баклажани підсмажуються над вугіллями. Баба-гануш подається до страв з м'яса, птаха й овочів, а також як самостійна страва - з пітой або іншим хлібом.


Сирна запіканка

— 31 липня 2013 —

3 яйця, банка згущеного молока, 500 г сиру, 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю (без гірки), щіпка солі.


Гострі свинячі тефтельки

— 31 липня 2013 —

700 г свинячого фаршу, 2-3 скибочки білого хліба, 1 середня цибулина, 1 яйце, 1 зубочок часнику, 450 г томатів, 1 солодкий червоний перець, цедра 1 невеликого апельсина, 1/3 ч. л. червоного гострого меленого перцю, 1 ст. л. борошна, сіль і чорний перець - за смаком.


Грибний жюльєн

— 31 липня 2013 —

500 г білих грибів або печериць, 2 цибулини, 200 г сметани, 300 г сиру твердих сортів, 1 зубочок часнику, 4 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, свіжомелений чорний перець, сіль.


Кекс-рулет з шоколадно-горіховою начинкою

— 31 липня 2013 —

125 г вершкового масла, 1 яйце, 150 мл молока, 2 ч. л. сухих дріжджів, 425 г борошна, 1,5 ч. л. мелених змішаних спецій для пряника, 75 г дрібного золотавого цукру, 150 г молочного шоколаду, 75 г ізюму, 50 г нарізаних ядер обсмаженого фундука, цукрова пудра (для прикраси).


Швидка ретро-страва у формі «диско»

— 31 липня 2013 —

Це про омлет. Відомо більше 200 його рецептів. На озброєнні у кожної жінки є їх декілька, але як приготувати омлет правильно, знають не всі господарки. Давайте ще раз спробуємо приготувати разом.


Крем-карамель

— 31 липня 2013 —

Для крему: 250 мл молока (2-3% жирності), 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. ванільного цукру, 1 яйце, 2 жовтки.
Для карамелі: 100 г цукру, 100 мл води.


Рататуй

— 31 липня 2013 —

Баклажани - 2 шт., кабачки або цукіні - 1-2 шт., помідори - 4-5 шт., сіль;
для томатного соусу: цибуля ріпчаста - 1 шт., перець болгарський - 1 шт., помідори - 3-4 шт., томатна паста - 2 столові ложки, червоне (або біле) сухе вино - 2 столові ложки, маслинова або рослинна олія для смаження - 4 столові ложки, сіль, перець;
для пряної приправи: гострий перець - ~1/4 шт. (залежно від бажаної гостроти страви), зелень петрушки - 1 столова ложка, часник - 1 зубочок, маслинова або рослинна олія - 3 столові ложки.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...