Здоров'я

Свіже повітря таки лікує хвороби

— 8 вересня 2016 —

Фахівці Університету Ессекс довели, що хоча б п'ять хвилин на день, проведені на свіжому повітрі, здатні поліпшити настрій і самопочуття людини.


Люди похилого віку більш щасливі, ніж молоді

— 8 вересня 2016 —

Дослідження вчених доводить факт того, що люди похилого віку набагато більш щасливі, чим молоді. Дослідники у якості вимірювання цього параметра прийняли стан їхнього душевного здоров'я.


Як перебудувати літній режим дня дитини

— 8 вересня 2016 —

Ось і пройшло літо. На зміну пекучим дням приходить помірна ранкова прохолода. Почувається легкий подих осені. Режим дня для школяра стає досить важливим. За час канікул дитина відвикає від шкільного режиму. Адже в ці місяці діти зазвичай насолоджуються повною волею: вони можуть пізно вставати й пізно лягати, довго гуляти, проводити час за улюбленими заняттями й розвагами. У них немає необхідності строго організовувати свій день. Тому не дивно, що перехід до нового режиму може виявитися складним для школярів. Як зробити його безболісним? Про це ми розпитали лікаря-гігієніста, кандидата медичних наук Наталію Володимирівну Москвяк.


Цукровий діабет: неуцтво - вірна смерть

— 1 вересня 2016 —

Британські медики б'ють тривогу - їхні пацієнти, хворі цукровим діабетом, вмирають у більшості випадків від власного неуцтва. За словами вчених, у країні щорічно робиться сім тисяч ампутацій (переважно - нижніх кінцівок) і гине 24 тисячі хворих. І більшої частини таких ексцесів можна було б уникнути, якби люди знали й застосовували на практиці елементарні знання про хворобу. Такі, як уміння стежити за рівнем цукру й інсуліну в крові, знижувати вагу, підвищувати інтенсивність фізичних навантажень, розбиратися в написах на упаковках з продуктами харчування й розпізнавати ускладнення вчасно.


Виноград: дарунок літа, що минає

— 1 вересня 2016 —

Виноград - найсмачніші ласощі, його солодкі й соковиті ягоди неймовірно популярні в усьому світі. Виноград і продукти, одержувані на його основі (сік, вино, оцет, ізюм і т.д.) мають безліч корисних для людини якостей. Виноград містить багато цукру (вуглеводів), тому його не рекомендують вживати у великих кількостях людям, які страждають зайвою вагою та діабетом. 


Фахівці назвали щоденну норму споживання цукру для дітей

— 1 вересня 2016 —

Не більше шести чайних ложечок цукру (25 грамів) на добу варто вживати в їжу дітям у віці від двох до 18 років. Про це повідомляє журнал Circulation. 


У реанімацію тепер можна

— 1 вересня 2016 —

Заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілік нагадав українцям, що до хворих, поміщених у реанімацію, можна допускати родичів і близьких друзів. На думку чиновників, присутність рідних допоможе хворим швидше видужати.


Сигнали, які нам посилає організм

— 31 серпня 2016 —

Якщо все в порядку, наше тіло "мовчить". Ми почуваємо внутрішню волю, маневреність, енергію й оптимізм. Здоров'я позначається на гарному стані шкіри і сяйві очей, який неможливо досягнути навіть геніальним макіяжем або контактними лінзами. Однак якщо виникає проблема, тіло негайно посилає попереджувальний сигнал.


Як вчасно виявити хворобу?

— 31 серпня 2016 —

Багато людей вважає, що нема чого проводити повне обстеження організму в тих випадках, коли нічого не турбує і нічого не болить. Це цілком розповсюджена помилка, адже піклуватися про стан свого організму потрібно постійно, незалежно від того, хворі ви або здорові. З часом в організмі кожної людини накопичуються негативні явища, які заважають нормальному функціонуванню органів. Можливо, ви поки й не почуваєте цих змін, але з віком, зненацька для вас, вони починають проявлятися. Щоб у майбутньому не одержати неприємних сюрпризів з боку здоров'я, необхідно періодично проводити повне обстеження організму, щоб виявити негативні зміни в організмі, знайти їхні причини й вибрати оптимальні методи їхнього усунення. Про те, як саме має проходити профілактика, ми розпитали фахівця - доцента, кандидата медичних наук Аліну Володимирівну Циснецьку.


Зворотний бік гігієни - алергія?

— 25 серпня 2016 —

Звичайно, це не ставить під сумнів переваги гігієни, але все-таки залишає деякі питання...



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс