Здоров'я

Свійські тварини захищають дітей від тривожного розладу

— 10 грудня 2015 —

Дослідження показало: 12% дітей, у яких вдома жив собака, страждали від тривожного розладу в порівнянні з 21% дітей без цієї свійської тварини.


Рожевий лишай: про що не завадить знати?

— 10 грудня 2015 —

Зниження імунітету після перенесених застудних або вірусних захворювань може привести до розвитку пітиріазу або рожевого лишаю. Найчастіше ця хвороба вражає жінок, чим чоловіків. Рожевий лишай зустрічається у дорослих людей старше 40 років і у дітей, яким більше 10 років. Як виникає і протікає пітиріаз? Які методи застосовуються для лікування та профілактики цієї хвороби? Про це ми розпитали у фахівця - кандидата медичних наук Галини Євгенівни Горняк.


Підвищуємо гемоглобін

— 3 грудня 2015 —

Гемоглобін складний, залізовмісний білок крові. Саме слово відбулося від латинського "глобус" - куля та грецького "ема" - кров. Гемоглобін зв'язується з киснем і переносить його в тканини. Якщо виникає нестача гемоглобіну (залізодефіцит), наступає гіпоксія, недостатнє насичення киснем (кисневе голодування).


7 сполучень продуктів, які дозволять швидко розщеплювати підшкірний жир

— 3 грудня 2015 —

Що потрібно, щоб схуднути швидше? Як це ні парадоксально - їсти побільше. Але не що потрапило, а правильні продукти у правильних сполученнях. Отже, що із чим з'єднати в тарілці, щоб максимально прискорити схуднення?


Гранат: і король, і лікар

— 3 грудня 2015 —

Його називають рубіновим королем і першим лікарем. Гранат гарний і ставний, а на довершення він «зілля від ста хвороб». Сухий зовні та соковитий усередині - цей загадковий плід (насправді ягода) здавна вважався символом достатку й краси. Є думка, що його зовнішність стала прообразом символу верховної влади - держави.


Волоський горіх - ідеальний продукт проти хвороб серця

— 3 грудня 2015 —

Як довели дослідження, горіхи впливають на серцево-судинну систему. Так, приблизно 60 грамів волоських горіхів щодня дозволять знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.


Простий спосіб тренування мозку

— 3 грудня 2015 —

Британські вчені з Кінгс-коледжу заявили, що під час бігу можна тренувати мозок.


При чиханні мікроби розлітаються на 8 метрів

— 3 грудня 2015 —

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту під керівництвом Лідії Буруйби провели серію експериментів для того, щоб з'ясувати, як поширюються краплі слини та мокротиння при чиханні.


Якщо заболіло горло

— 3 грудня 2015 —

Для запаленого горла дуже шкідливим є сухе повітря. Воно пересушує слизову і послабляє місцеві захисні механізми, а це може збільшити запальний процес.


Поліомієліт: будьте пильними!

— 3 грудня 2015 —

Давно переможене в нашій країні захворювання недавно знову заявило про себе. Пару місяців тому Мінздрав одержав з женевської лабораторії ВООЗ підтвердження двох випадків захворювання поліомієлітом у Закарпатській області. На момент виявлення паралічу одній дитині було чотири роки, другій - 10 місяців. Обидві дитини не були вакциновані від поліомієліту.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс