Здоров'я

Як уберегти бронхи в мороз

— 3 лютого 2016 —

Хто ж не знає, що найчастіше бронхіт розвивається на фоні застудних хвороб, таких як грип, ГРВІ? Втім, він може виникнути і під дією хімічних, і фізичних подразників, наприклад, ацетону, пилу, парів бензину, а також при впливі атипових факторів. Однак, за твердженням медиків, у більшості випадків природа захворювання все-таки інфекційна. Як же діяти, якщо хвороба вже трапилася, і як запобігти такому розвитку подій? Про це ми поговорили з фахівцем - кандидатом медичних наук, доцентом Лідією Ільницькою.


Цибуля від семи хвороб або цибульний сік на стражі краси та здоров'я

— 3 лютого 2016 —

Наші далекі предки успішно боролися з найрізноманітнішими захворюваннями за допомогою таких доступних і результативних ліків, що росли на городі. Одним з них здавна вважається цибульний сік - ідеальний помічник при десятках проблем.


Як отримати живі вітаміни в домашніх умовах

— 28 січня 2016 —

Свою назву "вітаміни" отримали від латинських слів "vita" - життя й "amin" - білок, що говорить сама за себе. І ці речовини дійсно необхідні людині для життя. Тому з настанням холодів у будь-якої господарки з'являється ще одна турбота: як забезпечити свою родину вітамінами і не завдати удару по сімейному бюджету.


Імбир позбавить болю

— 27 січня 2016 —

Для полегшення різних болів ми звикли пити знеболюючі препарати, не замислюючись про їхній вплив на наш організм. Однак існують натуральні природні засоби-анальгетики, прийом яких абсолютно безпечний для нашого здоров'я. Одним з таких засобів є імбир.


Як перестати курити

— 27 січня 2016 —

На жаль, у наш час кількість курящих людей значно перевищує некурящих. Для тих, у кого величезний стаж паління, позбутися цієї шкідливої звички коштує великих зусиль. 


Продукти, які для печінки небезпечніші за алкоголь

— 27 січня 2016 —

Вважається, що для здоров'я печінки корисніше не пити. Однак статистично печінка людини несе набагато більшу втрату від уживання деяких продуктів. Їхня регулярна присутність на столі може стати причиною серйозних зрушень в обміні речовин і привести до цукрового діабету та серцево-судинних захворювань, включаючи інфаркти й інсульти.


Вживання картоплі підвищує ризик розвитку діабету під час вагітності

— 27 січня 2016 —

Цю інформацію опублікував медичний щотижневик BMJ з посиланням на дослідження американських учених. Схильність до діабету після вживання картоплі пояснюється тим, що в цьому овочі міститься крохмаль, що в остаточному підсумку може викликати різке підвищення цукру в крові. 


Аритмія більше небезпечна для здоров'я жінок

— 27 січня 2016 —

Збої серцебиття несуть більшу загрозу для здоров'я жінок, ніж чоловіків, про це свідчить огляд 30 досліджень, які охопили більше 4 млн пацієнтів.


Атеросклероз судин: що це за хвороба і як її лікувати?

— 27 січня 2016 —

Що собою являє атеросклероз судин? Чому це досить розповсюджене в наш час захворювання? Як захиститися від нього? Про це ми вирішили розпитати фахівця - доктора медичних наук, професора Максима Юрійовича Соколова.


Фітнес знижує ризик хвороб серця у людей з депресією

— 20 січня 2016 —

20% людей, що потрапляють у лікарні із серцевим нападом, мають симптоми депресії. У людей з хворобами серця ризик депресії підвищений у три рази.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс