Здоров'я

Редагування свинячого генома - шлях до пересадження свинячих органів людині

— 4 листопада 2015 —

Американські дослідники застосували новий метод редагування свинячого генома з метою видалення генів вірусів з організму цих тварин. Деякі віруси потенційно небезпечні для людини і є перешкодою для пересадження людям свинячих органів.


Ви скаржитеся на безсоння?

— 4 листопада 2015 —

А причина, можливо, криється у вашому способі життя. Якщо дотримуватися простих рекомендацій, можна значно поліпшити якість сну, відзначили фахівці.


Їжа з мікрохвильовки «мертва»? Правда й вимисел про СВЧ-пічі

— 4 листопада 2015 —

Це точно, як у казці: в одній пляшці «жива» вода, в іншій - «мертва». Їжа з мікрохвильовки тепер вважається шкідливою, хоча ще порівняно недавно мікрохвилі були модним і здоровим способом готувати їжу. На її боці завжди була швидкість, і навіть після відомих страшилок однаково багато хто користується СВЧ-пічками та навіть купують нові.


Як не постраждати від низьких температур

— 4 листопада 2015 —

Як стверджують медики, постраждати від переохолодження можна навіть при плюсовій температурі. Оскільки погодні умови з температурою нижче +7°С  уже прийнято вважати такими, при яких можуть виникнути проблеми зі здоров'ям. Тому температура, при якій можна переохолодитися, може бути навіть плюсовою. При переохолодженні температура тіла знижується до 35 градусів і нижче. А це вже реальна загроза вашому життю. Як же поводитися в період істотного похолодання та напередодні морозної зими, ми вирішили розпитати фахівця - лікаря-гігієніста, кандидата медичних наук Ігоря Дмитровича Геніка.


Антицелюлітне мило робимо самі

— 29 жовтня 2015 —

Мило з кавою, маслиновою олією і морською сіллю очищає шкіру й робить її гладкою, видаляє відмерлі клітини й тонізує, а найголовніше - допомагає боротися з целюлітом. Скільки може коштувати таке мило - 50 гривень? 100? Ні, набагато дешевше - тому що його можна зробити вдома. І це дуже просто!


Як восени захистити шкіру рук від пересихання

— 29 жовтня 2015 —

Восени практично всі люди можуть зіткнутися з такою проблемою, як суха шкіра рук. Вся справа в тому, що після спекотного літа температура повітря восени знизилася, а у квартирах і на роботі, навпаки, тепло. Виходить, що постійний перепад температур провокує втрату вологи і зів'янення верхнього шару шкіри на тих ділянках, які йому піддані.


Проти сухості і лущення: гарбузова олія

— 29 жовтня 2015 —

У ній багато полінасичених жирних кислот, вітамінів, мінеральних речовин. Крім того, до складу входять гормоноїди. Так називаються гормоноподібні речовини, які сповільнюють всі процеси старіння. А це дуже корисно для кожної жінки.


Прополіс - дарунок бджолиного світу

— 29 жовтня 2015 —

Одним з найцікавіших і ще не повністю вивчених продуктів бджільництва є прополіс. Широкий спектр лікувальної дії ставить цю речовину на видне місце в арсеналі ліків нетрадиційної медицини від багатьох недуг людини.


Паління зовсім не заспокоює нерви

— 28 жовтня 2015 —

Учені з Університетського коледжу Лондона спостерігали за 6,5 тисячами осіб у віці від 40 років і більше. Виявилося, що 18,3% курців страждали від депресій і тривожних станів. У тих, хто ніколи не курив, цей показник становив 10, а у тих, хто кинув курити - 11,3%.


Щодня від раку грудей вмирає одна українка

— 28 жовтня 2015 —

За статистикою, в Україні від раку грудей щодня вмирає одна жінка. На прес-конференції, що відбулася недавно, заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко призвала українок обстежуватися у мамолога вчасно й регулярно.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс