Здоров'я

Давайте жити за правилами

— 28 жовтня 2015 —

29 жовтня - Всесвітній день боротьби з інсультом. Саме всесвітній, тому що важливість лікування та профілактики такого важкого захворювання, як інсульт, визнана в усьому світі. Найстрашніше те, що сьогодні інсульт «молодіє» з кожним роком. Якщо раніше занедужували люди старших вікових груп, то з кожним роком відзначаються випадки захворювання осіб усе більш молодого віку.


Кислотно-лужний баланс крові. Що це?

— 28 жовтня 2015 —

На думку деяких експертів з гігієни харчування, сучасне людство подібне ушкодженим кислотними дощами деревам. Точно так само, як ми забруднюємо планету, аналогічно «забруднюється» і організм людини. Причому, як правило, токсини навколишнього середовища є кислотами різної сили.


Що робити, якщо хрускотять суглоби

— 22 жовтня 2015 —

Спираєтеся на руку - хрускотять суглоби, піднімаєтеся зі стільця - хрускотять суглоби... Про що ж хоче сказати ваш організм, що за сигнал подає? Як дізнатися, коли хрускіт суглобів сигналізує про нещастя і може привести до необоротних наслідків, а коли хрускіт лише прохання про те, щоб ви більше рухалися?


За родимими плямами можна передбачити ризик меланоми - вчені

— 22 жовтня 2015 —

За кількістю родимих плям на руці вчені можуть оцінити ризик розвитку раку шкіри - меланоми. Як передає ВВС, це випливає з доповіді дослідників з Королівського коледжу в Лондоні.


Мультивітаміни небезпечні для дітей, а енергетичні батончики - для дорослих

— 22 жовтня 2015 —

Мультивітаміни, біодобавки для схуднення і тонізуючі засоби не такі вже й безпечні, попереджають вчені з Центру контролю і запобігання захворюванням. 


Як адаптуватися до переходу на зимовий час

— 22 жовтня 2015 —

Якщо ви не відчуваєте дискомфорту від переведення часу на годину назад або вперед, що відбувається щорічно в жовтні та у березні, можете вважати себе відносно здоровою людиною. Медики стверджують, що перехід на зимовий час у переважному числі випадків позначається на хронічних захворюваннях, погіршує загальне самопочуття й загострює стан депресії.


Головний біль - симптом багатьох захворювань

— 22 жовтня 2015 —

У наш час таке поняття, як "головний біль", стало повсякденним і звичним для багатьох людей. Ці два слова звучать дуже часто в житті кожного з нас. Від головного болю страждають абсолютно всі категорії населення. Але мало хто замислюється саме про причини появи головного болю. Але ж він найчастіше є основною скаргою при більш ніж 40 різних неврологічних захворюваннях. Як бути? Терпіти або бігти в найближчу аптеку та купувати препарати, щоб якнайшвидше усунути цю проблему? Про це ми поговорили з фахівцем - професором, доктором медичних наук Степаном Степановичем Пшиком.


Сік картоплі для лікування виразки шлунка

— 21 жовтня 2015 —

Про користь картопляного соку в лікуванні захворювань травної системи відомо давно. Цей продукт захищає слизові оболонки шлунка від ушкоджень, знижує підвищену кислотність. Володіючи легкою анестезуючою та протизапальною дією, сік коренеплоду здатний позбавити хворобливих відчуттів при виразці, а також сприяти її якнайшвидшому загоєнню. Але як його правильно приймати?


Чим замінити антибіотики: список продуктів, що знищують мікроби

— 21 жовтня 2015 —

Древні цілителі вважали, що їжа має бути ліками. І, дійсно, існує ряд продуктів, які мають високу терапевтичну цінність. Деякі з них здатні знімати запальний процес, інші - заповнювати дефіцит певних вітамінів і мікроелементів. Але чим замінити антибіотики? 


Чому потрібно щодня їсти вівсянку

— 15 жовтня 2015 —

Учені радять вживати вівсяну кашу після активних фізичних навантажень для відновлення сил організму.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс