Здоров'я

Лікувальне вино з шипшини

— 6 жовтня 2016 —

На 16 літрів води взяти 1,5 кг плодів шипшини (сухих), 5 кг цукру, 20 г дріжджів (розділити навпіл і ложити в 2 прийоми, через 2 дні).


З віком усе сильніше бажання жити

— 6 жовтня 2016 —

Експерти Американського гериатричного товариства стверджують, що частота думок про спробу самогубства знижується з віком. Найбільше про суїцид думають представники молодшої вікової групи, а найменше - люди у віці 85 років і більше.


Мозок уміє сповільнювати старіння

— 6 жовтня 2016 —

У людей похилого віку погіршується пам'ять та інші когнітивні навички, однак мозок може самостійно сповільнювати процес старіння шляхом підвищення концентрації уваги, стверджують дослідники Ruhr-Universitat Bochum (Німеччина).


Гра на барабанах - кращий засіб від депресії!

— 6 жовтня 2016 —

Відповідно до досліджень, проведених у Фінляндії, музикування на ударних інструментах, таких як барабани або ксилофон, є набагато ефективнішим у боротьбі з депресіями та тривожністю, чим відвідування психотерапевта. Як показали досліди, подібне заняття не тільки дозволяє пацієнтам виражати свої емоції, але й дарує їм чимале задоволення.


Яка надійність термометра?

— 6 жовтня 2016 —

Основними скаргами на термометри є наступні: "електронний обманює, термометр-соска показує, що температура підвищена, а ртутний - що вона нормальна". Однак часто виявляється, що помиляються при вимірюванні температури не прилади, а люди, які, придбавши новинку, не обтяжують себе вивченням інструкції до неї.


Як не стати жертвою отруєння грибами

— 5 жовтня 2016 —

Осінь, звичайно, - грибна пора, і саме в цей час отруєння грибами трапляється найбільш часто. Як уникнути отруєння грибами? І що робити, якщо це вже відбулося? Про це й багато чого іншого ми розпитали фахівця - гігієніста кандидата медичних наук Світлану Теодорівну Зуб.


Роздільне харчування - застава здоров'я

— 29 вересня 2016 —

Можливо, ця інформація буде для когось новиною, але варто уважніше ставитися до раціону свого харчування, адже багато продуктів в організмі людини погано співвідносяться між собою. 


15 правил безпечного самолікування

— 29 вересня 2016 —

Поки черги в поліклініках не перестануть викликати почуття туги й безвихідності, наш народ лікуватися самостійно не перестане. Щоб повальне самолікування не відгукнулося довгими місяцями на лікарняному ліжку, запам'ятайте кілька золотих правил самолікування.


Усе, що потрібно знати про шипшину

— 29 вересня 2016 —

Шипшина є прекрасним лікарським засобом, насамперед за рахунок вмісту в ній великої кількості вітаміну С. Також у її склад входять і такі корисні речовини як цукри, вітамін Р і К та різні органічні речовини.


Обліпиха

— 29 вересня 2016 —

У древній індійській, тибетській, монгольській медицині вона займала почесне місце. Її вважали універсальною і використовували для загоєння зовнішніх і внутрішніх ран, лікували органи дихання, серцево-судинну систему, поліпшували загальний стан при авітамінозах і фізичних навантаженнях. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс