Здоров'я

Лимон при застуді - "не кисло" допомагає!

— 27 жовтня 2016 —

Лимон при застуді - один з незамінних засобів. Він допомагає у всіх випадках: з однієї сторони лимон здатний запобігти захворюванню грипом або застудою, з іншого боку - якщо зараження вже відбулося - у силах полегшити і прискорити процес видужання. Чим же так унікальний лимон?


Хто розумніший, той і позіхає довше

— 27 жовтня 2016 —

Фахівці Державного університету Онеонти (Нью-Йорк) провели дослідження, яке довело - позіхання приматів і великих ссавців триває менше, ніж позіхання людини. 


Люди стали спати на півгодини менше

— 27 жовтня 2016 —

У процесі проведених досліджень учені з'ясували, що за останні 10 років люди почали спати менше на півгодини.


Чим полоскати хворе горло

— 27 жовтня 2016 —

Полоскання горла дуже ефективний метод боротьби з вірусними інфекціями, хоча лікуванням фактично не є. Правильно підібраний розчин для полоскання може помітно полегшити біль у горлі та прискорити видужання.


В Іспанії розробили універсальну вакцину від грипу

— 27 жовтня 2016 —

Дослідники Complu-tense University (Іспанія) повідомили про розробку універсальної вакцини проти грипу.


Грип наступає, що будемо робити?

— 26 жовтня 2016 —

Завідувачка українським центром грипу Тетяна Дихановська повідомила, що найбільш ефективним засобом від щорічної епідемії грипу для українців може бути вакцинація.


Чим небезпечний грип "гонконгський"?

— 26 жовтня 2016 —

Гонконгський грип може прибути в Україну вже в грудні. За словами фахівців, цей тип грипу давно відомий людству. Перші спалахи хвороби були зафіксовані ще в XIX столітті. Чим же небезпечний грип гонконгський сьогодні? Про це ми розпитали фахівця - доктора медичних наук, професора Наталю Виноград.


Сьогодні варикозне розширення вен лікується швидко та безболісно

— 25 жовтня 2016 —

Років десь 30 тому моєму колезі необхідно було провести оперативне втручання з приводу варикозного розширення вен... Пам'ятається, що його скупі розповіді про випробування на всіх стадіях обстеження, підготовки та власне проведення операції я слухав, з зусиллям стримуючи сльози. Але ж колега не був занадто сентиментальним і вразливим, він навіть про те, як горів у своєму Іл-2, збитому під Курською дугою, завжди згадував з посмішкою і самоіронією. Одним словом, хірургічне лікування варикозу в ті часи було перевіркою на міцність духу та силу волі. Що ж змінилося з тих пір? Про це ми побесідували з судинним хірургом вищої категорії Сергієм Петровичем Щукіним.


Слабке рукостискання говорить про слабке здоров'я

— 20 жовтня 2016 —

Австрійські вчені зуміли довести, що вимірявши силу рукостискання людини можна вгадати передчасну смерть людини.


Чому кішка лягає на хворе місце людини?

— 20 жовтня 2016 —

Найпоширенішими домашніми "цілителями" вважаються кішки. Якщо господарю вдається встановити з ними довірчі відносини, то кішки здатні знаходити й лікувати хворі місця свого хазяїна. Вони лягають на це місце, муркочуть, зігрівають його своїм теплом - і біль відступає. У серйозній ситуації кішка може по кілька годин не відходити від хворого. За статистикою, любителі кішок звертаються до лікарів майже в 5 разів рідше, ніж ті, у кого їх немає.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс