Кулінарія

Ніжні еклери з заварним кремом

— 4 травня 2016 —

Для тіста: 4 яйця, 150 г борошна, 100 г вершкового масла, 240 г води або молока, щіпка солі, 1 ч. л. цукру.
Для заварного крему: 400 мл молока, 80 г цукру, 2 жовтки, щіпка ваніліну, 1,5 ст. л. крохмалю, 1,5 ст. л. борошна.


Пряна картопля в духовці

— 4 травня 2016 —

8 середніх картоплин, 3 зубки часнику, 4 ст. л. маслинової олії, сіль, перець, сухі пряні трави, кайєнський перець.


М'ясні кульки в томатному соусі

— 4 травня 2016 —

800 г яловичого фаршу, 1 цибулина, 1 жменя маленьких цибулин, 1 пучок свіжої петрушки, 1 бульйонний кубик, 1 ст. л. меленого сушеного часнику, 1/2 ч. л. меленого сушеного імбиру, 1/2 ч. л. меленого кмину, 1/2 ч. л. меленого сушеного чилі, 1 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. маслинової олії, 400 г очищених томатів у власному соку, 2 ст. л. томатної пасти, 100 мл води, чорний перець, сіль.


Що приготувати на природі, крім шашликів

— 4 травня 2016 —

Листя, що ледь проклюнулося, свіже повітря, дружна компанія і багаття - ось типовий травневий пікнік. Головна страва на ньому, звичайно ж, шашлик. Але не варто обмежуватися лише смаженим на багатті м'ясом. Адже на вугіллях можна приготувати безліч смачних страв. Суп, гарніри та навіть десерти!


Супер-піца

— 27 квітня 2016 —

Тісто: 2/3 скл. теплої води; 1 ст. л. маслинової олії; 1 ч. л. цукру; 0,5 ч. л. солі; 6,5 г сухих дріжджів; 2-2,5 скл. борошна;


Сирні пиріжки з яблуком і корицею

— 27 квітня 2016 —

Сир - 180 г, яйце куряче - 1 шт., масло вершкове -  30 г (2 ст. л.), борошно - 11 ст. л., сіль - 1 щіпка, розпушувач тіста - 1 ч. л.
Для начинки: яблуко зелене (велике) - 1 шт., масло вершкове - 1 ст. л., цукор - 2 ст. л., вода - 2 ст. л., кориця мелена - за смаком.


М'ясні рулетики з чорносливом

— 27 квітня 2016 —

М'якоть свинини - 500 г, чорнослив - 100 г, сіль, перець - за смаком, рослинна олія - 2 ст. л.


Великоднє меню

— 27 квітня 2016 —

До свята Великодня, за звичаєм, що встановився з давніх часів, готується особливий святковий стіл, називаний "великоднім". Меню на Великдень - найрізноманітніше. Основу його складають фарбовані яйця і паска, але крім цього, великодні традиції дозволяють вживати різноманітні салати, закуски, страви з м'яса, риби. Так що ж подати до великоднього столу?


Мариновані кальмари

— 20 квітня 2016 —

800 г кальмарів, 2 великі морквини, 1 велика цибулина. Маринад: 2 ст. л. рослинної олії, 4 ст. л. цукру, 60 мл білого винного оцту, по 8 горошин чорного й запашного перцю, 4 бутони гвоздики, 1 ч. л. паприки, 2 ч. л. солі.


Сирний суп з фрикадельками

— 20 квітня 2016 —

400-500 г яловичого фаршу, 1 яйце, 2 цибулини, 1 морква, 3 плавлених сирки по 100 г, 5-6 середніх картоплин, сіль, спеції, лавровий лист, зелень, рослинна олія.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс