Здоров'я

Учені розробили вакцину від підвищеного тиску

— 4 червня 2015 —

Вакцина може бути дуже ефективна в боротьбі з недотриманням приписань, що являє собою одну з головних проблем у лікуванні пацієнтів з гіпертонією.


П'ять звичок, які ми даремно вважаємо корисними

— 4 червня 2015 —

Головні міфи про те, що робить нас здоровішими.


Бурхливе всецвітіння може викликати сінну лихоманку

— 3 червня 2015 —

Весна й літо - час сезонних алергійних ринітів і ринокон’юнктивітів (полінозів), які викликаються пилком квітучих рослин. Поліноз – захворювання, що здавна відоме в народі як сінна лихоманка. На жаль, але за даними ВООЗ, від цих проблем у світі страждають близько 10 відсотків людей, так що нескладно уявити, скільки наших земляків зазнають дискомфорт у цей період року. Про сінну лихоманку і шляхи її подолання ми попросили розповісти алерголога - доктора медичних наук Інну Володимирівну Гогунську.


Застій жовчі: лікування і профілактика

— 3 червня 2015 —

Неприємний гіркий присмак у роті та відсутність інтересу до їжі знайомі багато кому. Запорами і хворобливими відчуттями в правому підребер'ї теж здивуєш хіба що виняткових адептів здорового способу життя. Ці прикрі, але на перший погляд не найбільш серйозні розлади організму ми часто готові перечекати. Тим часом усе це може виявитися симптомами небезпечного порушення роботи печінки і жовчовивідної системи - холестазу, а простіше кажучи застою жовчі.


Календула: диво-рослина на клумбі

— 3 червня 2015 —

Ця рослина часто прикрашає наш сад і город. А її терапевтичні властивості відомі з найдавніших часів. 


Шавлієве вино для довголіття

— 3 червня 2015 —

Якщо ви хоча б один раз тримали в руках шавлію, то ніколи не переплутаєте цю цілющу траву ні з чим завдяки її аромату. Багато кому з нас він знайомий з дитинства. Адже шавлія незамінна при багатьох недугах.


Кава подовжує життя

— 3 червня 2015 —

Одна-дві чашки кави на день знижує ризик смерті більш ніж на 15 відсотків у людей середнього та літнього віку. Про це говориться в доповіді, опублікованій Національним онкологічним центром Японії.


Харчуйся правильно та відвідуй спортзал - Гераклом станеш ти, як замолоду мріяв

— 3 червня 2015 —

Нове дослідження, проведене англійськими вченими з Університету Саутгемптона, показало, що сполучення правильного харчування з фізичними вправами дозволяє запобігти втраті м'язової маси, особливо в літньому віці.


П'ять способів позбутися болю в спині. Що ми можемо зробити в домашніх умовах, щоб хребет був здоровим

— 3 червня 2015 —

Багато кому відомий цей стан - коли в спині «кіл», у попереку «камінь», кожний рух викликає біль або «постріл». Не повернутися, не зігнутися, не розігнутися. Усі ці симптоми можуть бути причинами різних захворювань. Тільки лікар-невролог після серйозного обстеження скаже, що відбулося - травма це або наслідки підняття важкостей, або результат сну в незручному положенні


«У саду чи на городі». Аптечка та безпека робіт на присадибній і дачній ділянках

— 3 червня 2015 —

З наближенням літа усе більше часу доводиться проводити на своїх городах і садових ділянках. Незважаючи на користь подібних занять, ніхто з нас не застрахований від непередбачених травм, які можна одержати. Саме тому, щоб уникнути подібних ситуацій, необхідно дотримуватися деяких запобіжних заходів, перебуваючи на городі, а також мати під рукою предмети першої допомоги, які можуть знадобитися при найпоширеніших травмах. Одним словом, щоб ця робота була в радість, варто пам'ятати про правила безпеки й уміти надати першу допомогу. Які вони, ці правила? Про це ми вирішили поговорити з фахівцем в області гігієни й екології - кандидатом медичних наук, Наталією Володимирівною Москвяк.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс