Здоров'я

Нестача гормону естрогену викликає у жінок переїдання

— 29 жовтня 2014 —

Багато жінок страждають від компульсивного переїдання. Цим терміном позначають схильність з'їдати великий обсяг їжі за короткий час, зазвичай через психологічний дискомфорт - стреси, втому, сум, гнів. Якщо подібні «напади» відбуваються часто, людина, звісно ж, починає набирати зайву вагу. 


Поговоримо про гастрит. Причини, симптоми, лікування, профілактика

— 29 жовтня 2014 —

Усім відомо, що гастрит - запалення слизової шлунка. А те, що цим захворюванням страждає приблизно половина дорослих українців, легко з'ясувати, заглянувши в медичний довідник або енциклопедію. Там же з'ясуємо, що гастрит може бути виражений по-різному, починаючи невеликим почервонінням тканин і закінчуючи крайнім варіантом - виразковою хворобою шлунка. Які ж причини виникнення цього захворювання і як боротися з ним? Про це ми вирішили розпитати гастроентеролога - кандидата медичних наук, доцента Оксану Зіновіївну Венгрович.


Чого не можна робити відразу ж після їжі

— 22 жовтня 2014 —

Правильно харчуватися - це мистецтво, що включає в себе не тільки готування здорової їжі, але й деякі звички, які прямо впливають на процес травлення і здоров'я.


Як позбутися підшкірного жиру

— 22 жовтня 2014 —

Жир з живота прибрати складніше за все, і багато людей у буквальному значенні морять себе голодом, щоб позбутися зайвої ваги в цій частині тіла. Насправді куди більш ефективним буде не голодування, а вживання спеціальних жироспалюючих продуктів. 


Красномовні зморщечки

— 22 жовтня 2014 —

Зморщечки дуже часто видають не тільки наш вік, але й можуть розповісти про деякі хвороби.


Маслинова олія захищає серце

— 22 жовтня 2014 —

Американські дослідники  встановили, що маслинова олія в раціоні допомагає серцевому м'язу більш ефективно проганяти кров. 


Корисні властивості медової води

— 22 жовтня 2014 —

Медова вода - це воістину приголомшливий засіб, що доступний абсолютно кожному. Позитивний вплив медової води на організм неможливо переоцінити. 


У холодну осінню пору допоможе зігрітися чай з перцем

— 22 жовтня 2014 —

Добре відомі зігрівальні властивості імбирного чаю, але, зараз, коли ціна кореня перевалила за 100 гривень, імбир прекрасно замінить пекучий червоний перець. Чай з перцем - це прекрасний напій, що має лікарські властивості.


Руки потрібно мити спиртом

— 22 жовтня 2014 —

Співробітники великої кількості лікарень США тепер будуть використовувати замість мила спиртовий гель, що швидко висихає. Поширення інфекції в лікарнях є великою проблемою: стан хворих погіршується, мікроорганізми щорічно стають причиною двадцяти тисяч смертей у США. Частіше мікроби переносяться на руках медсестер, лікарів, лаборантів та іншого персоналу лікарні, що контактує з пацієнтами.


Розроблений тест для визначення раку за аналізом крові

— 22 жовтня 2014 —

Нова робота, опублікована в журналі FASEB, присвячена застосуванню методу гель-електрофорезу одиничних клітин (методу Днк-комет) для пророкування ймовірності розвитку онкологічного захворювання.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс