Здоров'я

Зимові загрози здоров'ю

— 8 січня 2014 —

Зима все-таки прийшла... Зі снігом, рвучким вітром, мінусовою температурою та ожеледдю. Як ні сумно, але щорічно Міністерством охорони здоров'я України реєструється сумна статистика травм, пов'язаних з ожеледдю: за небезпечний сезон лікарі надають допомогу тисячам громадян, що пострадали від ожеледі. Одночасно є й численні випадки обморожень, холодових травм, словом, різних неприємностей, які приносить зима. Як запобігти важким наслідкам зимових проблем, ми попросили розповісти кандидата медичних наук Ігоря Валентиновича Самусенко.


Запалення сечового міхура

— 8 січня 2014 —

Дівчатка та жінки дуже легко застуджують сечовий міхур - за статистикою, у десять разів частіше, ніж хлопчики і чоловіки. Це відбувається за двома основними причинами. Теплі вовняні штанці, що охороняють від холоду нижню частину тіла, заховані подалі в шафи.


Каша - радість наша

— 8 січня 2014 —

Каші здавна вважалися традиційною слов'янською їжею. Однак останні роки каші з нашого раціону стали витіснятися новими модними продуктами: різноманітними круп'яними пластівцями, батончиками, мюслі. Повернутися до традиційного готування каш призивають вчені з Національного інституту раку в місті Роквилл (США).


Сухі масла: основа зимового догляду

— 25 грудня 2013 —

Косметологи називають сухе масло ідеальним косметичним засобом. Але чому це масло називають сухим?


Як швидко зняти похмільний синдром

— 25 грудня 2013 —

Період перманентних свят, що почався з початку року, характеризується непомірними узливаннями. Чим веселішим напередодні було святкування, тим боліснішим для багатьох буде ранок.


Мандарини - запах Нового року

— 25 грудня 2013 —

Новий рік - це не тільки ялинка. Неодмінним атрибутом найулюбленішого в народі свята є ароматні жовтогарячі сонечка - мандарини. Їх люблять практично всі. Один запах мандаринів викличе радість і гарний настрій. Однак мандарини не тільки смачні, але й корисні.


Обережно, ожеледь! Правила безпеки для пішоходів

— 25 грудня 2013 —

Холодна погода й ожеледь неминуче позначаються на здоров'ї - падіння на лід як мінімум чревате забитим місцем, як максимум - вивихами та переломами. Убезпечити себе в ожеледь і уникнути травм допоможуть правильне взуття, верхній одяг і акуратна хода.


Як уникнути проблем від святкового застілля?

— 25 грудня 2013 —

Ось і наступила черга новорічних свят, а це, насамперед, застілля з величезною кількістю всіляких страв, які ми неодмінно намагаємося вжити за кілька днів, улаштовуючи серйозне випробування для нашого шлунка, печінки та нирок. А чи можна зробити так, щоб новорічне застілля стало не тільки смачним, але ще й корисним для нашого здоров'я. З таким питанням ми звернулися до лікаря-дієтолога Галини Завалової.


Переохолодження: ваші дії!

— 25 грудня 2013 —

Взимку іноді достатньо п’ятнадцятихвилинного очікування транспорту або короткої прогулянки засніженим парком, щоб промерзнути «до кісток». Навіть при нульовій температурі повітря легко промочити взуття, застудити ноги, а вранці прокинутися із застудою.


Оцет яблучний

— 25 грудня 2013 —

Народні цілителі вважають яблучний оцет майже панацеєю. Судіть самі: йому привласнюють здатність активізувати роботу ШКТ, а також розщеплювати жири, нейтралізувати вільні радикали, виводити холестерин, зменшувати вагу, зміцнювати судини, імунну систему і здійснювати тонізуючий ефект.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс