Кулінарія

Мисливська булка

— 19 червня 2013 —

1 довгий (французький) батон, 2 ст. л. м'якого вершкового масла, 2 варені яйця, 2 філе анчоуса, 1 ч. л. маслинової олії, 100 г ементальського сиру (або едам, гауда), 100 г вареної шинки, 100 г салямі (або копченої ковбаси), 2 корнішони, сіль, перець.


Пончики з джемом

— 19 червня 2013 —

2 ст. л. сухих дріжджів, 120 мл теплої води (не тепліше 45°С), 60 г цукру, 350 г борошна, 2 яйця, 50 г розм'якшеного вершкового масла, 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха, 1 ч. л. солі, 500 мл рослинної олії для смаження, цукрова пудра або дрібний цукор для посипання, джем для наповнення пончиків.


Тимбаль

— 12 червня 2013 —

Товсті довгі макарони - 200 г, філе курки - 300 г, гриби  - 300 г, помідори - 2 шт., цибулина, сир - 200 г, вершки - 2 ст. л.


Нуга в шоколаді

— 12 червня 2013 —

130 г меду, 400 г цукру, 2 яєчних білки, 300 г смаженого мигдалю (бажано без шкірочки), 250 г шоколаду (темного, білого або молочного на ваш вибір).


Стаканчики з огірка з овочевою начинкою

— 12 червня 2013 —

2 середніх тепличних огірки, 100 г фети, 1/3 невеликого червоного солодкого перцю, 1/3 невеликого жовтого солодкого перцю, 2 ст. л. чорних маслин або оливок каламата, 4 пера зеленої цибулі, листочки м'яти для прикраси, сіль - за смаком.


Домашня гірчиця

— 12 червня 2013 —

Гірчичний порошок - 50 г, оцет - 1 ч. ложка, олія рослинна - 1 ст. л., мед - 1 ч. л. (підтримує міцність гірчиці), молоко - 150 г (не дає гірчиці старіти. Не скисне, тому що гірчиця вбиває кисло-молочну мікрофлору), щіпка солі.


Закуска з печериць із сиром

— 12 червня 2013 —

Дрібні печериці - 500 г, сир твердий - 150 г, яйце - 1 шт., сіль, перець чорний мелений, рослинна олія, листкове дріжджове тісто - 500 г.


Бісквіт з полуничним суфле

— 12 червня 2013 —

Для бісквіта: 2 яйця, 0,5 скл. цукру, 1/3 скл. борошна, 1 ст. ложка крохмалю, цедра 1/4 лимона, 1 ст. ложка ванільного цукру; 
для полуничного суфле: 500 г полуниці, 40-50 г цукрової пудри, 2 ст. ложки швидкорозчинного желатину, 250-300 мл вершків 35% жирності. 


Заморозка овочів, фруктів і зелені на зиму

— 12 червня 2013 —

Влітку ми збираємо врожай свіжих і живильних овочів і фруктів, частину з яких можна заморозити на зиму, зберігши при цьому більшість корисних властивостей.


Основні секрети готування в рукаві

— 12 червня 2013 —

Напевно, кожна господарка хоче, щоб приготовлені нею страви були смачними, ароматними, соковитими, але при цьому не занадто жирними та шкідливими для здоров'я. Є кілька способів отримати ароматну і соковиту страву, приготовлену з мінімумом жиру, один з них - запікання в рукаві. Як готувати в рукаві?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...