Кулінарія

Чак-чак

— 17 жовтня 2012 —

Чак-чак - це візитна картка, традиційна страва татарської кухні. Жодне татарське свято, весілля, урочистість не проходять без цієї солодкої медяної страви. 


Як варити виноградний сік

— 17 жовтня 2012 —

Коли врожай невеликий - ми засмучуємося, коли фруктів і ягід багато - не знаємо, що з ними робити. Нібито вже полиці в коморі ломляться від компотів і варення, і ви точно знаєте, що з усім заготовленим родина не впорається, але виноград достигає, порожні банки ще є, так чому б не зробити виноградний сік?


Пиріг з лаваша із сиром і зеленню

— 17 жовтня 2012 —

2 тонких лаваші, 2 яйця, 250 мл кефіру, невеликий пучок зелені кропу та петрушки, 250 г будь-якого сиру.


Сирники під вершковим соусом

— 17 жовтня 2012 —

500 г сиру; 2 яйця; 2 ст. л. цукру; 4-5 ст. л. борошна; щіпка солі; 1 ч. л. соди (погасити оцтом або лимонним соком). Для соусу: 200 мл вершків; 1/4 скл. цукру, одне яйце, 1/2 скл. ізюму, ванільний цукор. 


Рибне гаше

— 17 жовтня 2012 —

Будь-яка біла риба - 1 кг, яйце - 2 шт., молоко - 1 скл., панірувальні сухарі - 2 ст. л., вершкове масло - 2 ст. л., часник - 2 зубочки, перець, сіль.


12 жовтня - Всесвітній день яйця

— 10 жовтня 2012 —

Безсумнівно, що шанувальники цього свята на всі 100% за цей цінний продукт. І, як виявилося, є за що яйця любити!


Закуска з помідорів з моцареллою

— 10 жовтня 2012 —

4 великих помідори, 4 великих кульки моцарелли, 1 невеликий солодкий перець, 100 г маслин, 2 ст. л. кедрових горішків, невелика жменя листя базиліку, 1 ст. л. маслинової олії, сіль і мелений солодкий перець - за смаком.


Американський гарбузовий пиріг

— 10 жовтня 2012 —

Для тіста: 210 г борошна, 150 г вершкового масла, 1/4 ч. л. солі, 3 ст. л. крижаної води.

Для начинки: 450 г гарбузового пюре, 150 г цукру, 3 яйця, 1 банка згущеного молока (400 г), 1 ч. л. меленої кориці, 1/2 ч. л. солі, 1/4 ч. л. меленого мускатного горіха, 1/4 ч. л.меленої гвоздики, 1/4 ч. л. меленого сухого імбиру.

Сирні гужери

— 10 жовтня 2012 —

250 мл молока, 100 г вершкового масла, 160 г борошна, 1 ч. л. солі, 1/2 ч.л. меленого чорного перцю, 4 яйця, 160 г напівтвердого сиру (наприклад, гауди або «Російського»).


Готуємо смачні паштети

— 3 жовтня 2012 —

З найрізноманітніших продуктів: м'яса, риби, овочів, сиру можна приготувати смачні паштети. На основі 2-3 рецептів можна «скласти»  дуже багато варіантів паштету. Їх можна використовувати як самостійну страву, або як начинку для пирогів і пиріжків.  Різноманітні паштети, густі та смачні - чудовий продукт для бутербродів всіх видів. І ще - домашні паштети, приготовлені з натуральних продуктів,  за смаком не йдуть ні в яке порівняння з магазинними. Готувати їх не важко, просто потрібні терпіння та акуратність. У чому ви і самі переконаєтеся, спробувавши приготувати страви за наступними рецептами.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...