Кулінарія

На Cтрітення Господнє печуть "ранніх пташок"

— 10 лютого 2016 —

У свято Стрітення прийнято пекти жайворонків на поталій воді. Саме вони повинні були раніше закликати весну.


Лимонний пиріг від Делії Сміт

— 4 лютого 2016 —

Для глазурі: цедра 1 великого лимона, пудра цукрова - 50 г, 2-3 ч. л. лимонного соку.
Для коржів: 180 г цукру, 175 г борошна, 180 г вершкового масла, 1 ч. л. пекарського порошку, лимон (цедра), сік лимонний - 1 ст. л., яйця - 2 шт.
Для лимонного крему: сік і цедра 1 великого лимона, масло вершкове - 50 г, 75 г цукру, яйця - 2 шт.


Карбонад з курки

— 4 лютого 2016 —

1 кг курячих грудинок, 1 лимон, 1 ч. л. харчової соди, 1 ч. л. картопляного крохмалю, борошно для панірування, сіль.


Рецепти супів для холодної зими

— 4 лютого 2016 —

Девізом зими може стати: «Ні дня без супу». Суп і наситить, і порадує душу, і зігріє - і це саме те, що потрібно в холодну пору року. Недарма чим північніше живе народ, тим більше в його кухні супів.


Курячі котлети з сиром

— 3 лютого 2016 —

Філе куряче - 400 г; цибуля ріпчаста (невелика) - 1 шт.; сир - 150 г; яйце куряче - 1 шт.; часник - 2 зубки; сіль, перець чорний мелений - за смаком; сухарі панірувальні - 3-4 ст. л.; олія рослинна рафіноване для смаження. 


Хачапурі по-аджарськи

— 28 січня 2016 —

Для тіста: 600 г борошна, 12 г сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру, 1,5 ч. л. солі, 400 мл молока, 1 яйце, 1 ст. л. рослинної олії.
Для начинки: 400-500 г сиру (сулугуні або твердий сир), 8 яєць, вершкове масло.


Який солодкий овоч

— 28 січня 2016 —

Буряк цінується як овочева культура завдяки вмісту цукрози, фосфору й кальцію. Найбільше цінується буряк темно-червоний, без білих і світлих кілець на зрізі, злегка приплющеної форми.


Печиво «Шоколадні тріщинки»

— 28 січня 2016 —

2 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1 скл. цукрової пудри, 100 г вершкового масла, 50 г шоколаду, 3 яйця, 5 ст. л. какао, 10 г розпушувача, 10 г ванільного цукру, щіпка кориці. 


Гарбузова запіканка з сиром

— 28 січня 2016 —

Гарбуз невеликий - 1 шт., сир тертий - 250 г, вершки - 250 мл, сіль, перець - за смаком, мускатний горіх (порошок) - 1/2 ч. л., олія маслинова - 1 ст. л.


Сирні рецепти

— 28 січня 2016 —

Майже в усіх лікувальних меню, що пропонуються лікарями, одним з перших значиться сир. Але він корисний і здоровим людям будь-якого віку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс