Кулінарія

Заготівка з перцю для салатів

— 31 жовтня 2012 —

Два болгарських перці, 2 дес. л. білого винного оцту, 2 дес. л. маслинової олії, сіль, перець, сухий базилік або майоран (0,5 ч. л.).


Токань (яловичина, тушкована по-угорськи)

— 31 жовтня 2012 —

Це дуже смачний варіант тушкованого м'яса. Яловичина виходить дуже м'якою, ніжною та ароматною. Страва дуже проста у готуванні.


Шоколадний торт з вершково-сирним кремом і шаром вишневого желе

— 24 жовтня 2012 —

Для бісквіта: яйця - 6 шт., цукор - 170 г, какао - 50 г, борошно - 140 г, розпушувач - 1 ч. л., ванілін - 1 пакетик.

Для вишневого желе: вишня - 600 г, сік від вишні - 200 мл, вишневий сік - 250 мл, цукор - 80 г, желатин листовий - 5 шт. (12 г), вишневий ароматизатор (порошок) - 5 г.
Для сирного крему: м’який сир - 600 г, цукор - 150 г, ванільний цукор - 2 шт., вершки 35% - 200 мл, желатин листовий - 5 шт., вода - 5 ст. л.
Для шоколадної глазурі: вершки 35% - 200 мл, шоколад темний - 150 г, какао порошок - 2 ст. л., вершкове масло - 40 г.

Картопляна запіканка

— 24 жовтня 2012 —

Картопля - 700 г, яблука - 3 шт., цибуля - 2 шт., бекон - 150 г, чеддер - 150 г, вершки молочні (22% жирності) - 250 мл, масло вершкове - 2 ст. л., гірчиця (зерниста) - 2 ст. л., кмин - 1 ч. л., сіль - за смаком, перець чорний мелений.


Чкмерулі

— 24 жовтня 2012 —

Курка вагою - 1 кг, 3 ст. л. вершкового масла, чорний мелений перець, часник - 8 часточок, 1 ст. л. крупної морської солі, 0,5 ч. л. хмелі-сунелі, 1 ч. л. меленої паприки, 1 невеликий пучок зелені коріандру.


Чак-чак

— 17 жовтня 2012 —

Чак-чак - це візитна картка, традиційна страва татарської кухні. Жодне татарське свято, весілля, урочистість не проходять без цієї солодкої медяної страви. 


Як варити виноградний сік

— 17 жовтня 2012 —

Коли врожай невеликий - ми засмучуємося, коли фруктів і ягід багато - не знаємо, що з ними робити. Нібито вже полиці в коморі ломляться від компотів і варення, і ви точно знаєте, що з усім заготовленим родина не впорається, але виноград достигає, порожні банки ще є, так чому б не зробити виноградний сік?


Пиріг з лаваша із сиром і зеленню

— 17 жовтня 2012 —

2 тонких лаваші, 2 яйця, 250 мл кефіру, невеликий пучок зелені кропу та петрушки, 250 г будь-якого сиру.


Сирники під вершковим соусом

— 17 жовтня 2012 —

500 г сиру; 2 яйця; 2 ст. л. цукру; 4-5 ст. л. борошна; щіпка солі; 1 ч. л. соди (погасити оцтом або лимонним соком). Для соусу: 200 мл вершків; 1/4 скл. цукру, одне яйце, 1/2 скл. ізюму, ванільний цукор. 


Рибне гаше

— 17 жовтня 2012 —

Будь-яка біла риба - 1 кг, яйце - 2 шт., молоко - 1 скл., панірувальні сухарі - 2 ст. л., вершкове масло - 2 ст. л., часник - 2 зубочки, перець, сіль.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...