Традиційна медицина

Науковці назвали рецепт ідеального коктейля від похмілля

— 28 грудня 2020 —

Індійські вчені розповіли про оптимальне поєднання продуктів, які допоможуть легше пережити наслідки попередніх алкогольних зловживань.


Чим зняти стрес?

— 28 грудня 2020 —

Мова йтиме не про каву і спиртні напої. Про них на цей час краще забути. Хоча, якщо чашечка кави допомагає вам зосередитися і ви відчуваєте, що без цієї "підзарядки" просто не зможете, не відмовляйтеся від неї. Тільки не забувайте, що кофеїн, який міститься в чаї, каві, колах, гарячому шоколаді і так званих енергетичних напоях, збільшує кількість адреналіну, що виробляється організмом, і якщо ними користуватися постійно, можете опинитися на межі нервового зриву.


Уникайте п’яти помилок, що підвищують поширення COVID-19

— 26 грудня 2020 —

З часом люди почали нехтувати інструкціями щодо стримування поширення коронавірусу. За багато місяців пандемії вони припинили дотримуватися правил і це є однією з причин зростання кількості випадків COVID-19 у світі. Тим часом, слід змиритися з тим, що вірус залишається на якийсь час у нашому житті, тому послабивши пильність, ви ризикуєте і своїм життям, і життям своїх близьких.


Як перевіритися на коронавірус у домашніх умовах: симптоми й дихальний тест

— 26 грудня 2020 —

Пандемія коронавіруса набирає обороти, тому багатьом цікаво як визначити наявність захворювання в домашніх умовах. Сьогодні поговоримо саме про це.


Фізична активність могла б врятувати до п’яти мільйонів життів на рік - ВООЗ

— 11 грудня 2020 —

Якби населення планети було більш фізично активним, тоді можна було б запобігти до 5 мільйонів смертей на рік.


Лікар розповів про "цікаву ситуацію" з грипом через коронавірус

— 11 грудня 2020 —

Лікар зазначив, що наразі випадків захворювань грипом небагато. Коронавірусна інфекція відтермінувала початок захворюваності на грип в Україні, яка зазвичай починається восени. І питання в тому, чи буде епідемія грипу взагалі.


Коронавірус проникає в мозок через слизову носа - вчені

— 11 грудня 2020 —

Вірус SARS-CoV-2 проникає в мозок людини через нервові клітини в нюховій слизовій оболонці. Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на дослідження групи німецьких вчених з Берлінського інституту здоров’я та університетської клініки Шаріте.


Вік не є перешкодою для схуднення

— 11 грудня 2020 —

Згідно з новим дослідженням, проведеним Університетом Уорика і університетською лікарнею Ковентрі і Уорікшіра (UHCW) NHS Trust, пацієнти із ожирінням можуть втратити стільки ж ваги, що і молоді люди, змінивши спосіб життя.


Бактерії кишечника впливають на масу тіла людини

— 11 грудня 2020 —

У вашій травній системі мешкають сотні мікроорганізмів. Більшість з них - дружні бактерії, які виробляють кілька важливих поживних речовин, включаючи вітамін К і деякі вітаміни групи В. Вони також допомагають розщеплювати клітковину, яку ваш організм не може перетравити, перетворюючи її на корисні коротколанцюгові жирні кислоти, такі як бутират.


Перекис водню може уповільнювати старіння клітин

— 6 грудня 2020 —

У високих концентраціях активні форми кисню, відомі як оксиданти, шкідливі для клітин усіх організмів і пов’язані зі старінням. Але дослідження Технологічного університету Чалмерса, Швеція, тепер показало, що невеликі дози перекису водню можуть стимулювати фермент, який уповільнює старіння дріжджових клітин.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс