Традиційна медицина

Непритомність через спеку: як урятуватися

— 4 липня 2018 —

Довгоочікуване літо приносить не тільки радості, але й серйозні проблеми зі здоров'ям, оскільки спека діє згубно на велику кількість людей, провокуючи навіть непритомності. І щороку таких випадків реєструється усе більше. Лікарі пропонують кілька простих порад як можна убезпечити себе від палючої спеки.


Шкідливим взуттям є туфлі на каблуках і кросівки

— 4 липня 2018 —

Учені провели масштабне дослідження і з'ясували, наскільки корисні або шкідливі різні види взуття. Туфлі на високих каблуках визначені як погані для здоров'я людини, треба частіше ходити босоніж, це поліпшує роботу м'язів ніг.


У Мінздраві повідомили, які ліки безкоштовно можна вимагати в стаціонарах

— 26 червня 2018 —

Міністерство охорони здоров'я представило мобільний додаток ресурсу «Ліки Контроль», яке дозволить пацієнтам перевірити наявність призначених лікарем препаратів у Національному переліку основних лікарських засобів.  


Чим небезпечний сон в освітленій кімнаті

— 21 червня 2018 —

На думку вчених зі США, сон в освітленій кімнаті небезпечний. Він може викликати діабет 2 типу, запобігти виробництву інсуліну.


Депресія прискорює старіння мозку

— 21 червня 2018 —

Для виявлення слідчих зв'язків між депресією та зниженням когнітивної функції мозку в ході старіння авторами дослідження був проведений аналіз більше 34 наукових праць, у яких брало участь більше 71 тисячі людей. Серед спостережуваних були люди з діагностованою клінічною депресією й ті, хто відзначав серед психічної симптоматики подавлений емоційний стан.


Три наслідки білкової дієти для здоров'я

— 20 червня 2018 —

Білкова дієта є однією з найпопулярніших дієт для швидкого схуднення. Вона розрахована на ту частину людей, які хочуть скинути зайві кілограми не на шкоду смачної та різноманітної їжі. При використанні білкової дієти людина, що худне, практично не зазнає почуття голоду.


Ось і літо прийшло!

— 14 червня 2018 —

За вікном - червень - перший літній місяць, який приносить із собою не тільки тепло, але й день літнього сонцестояння, або найдовший день у році, і найкоротшу ніч.


Здолати дефіцит вітаміну B12 може знайомий усім продукт

— 13 червня 2018 —

Дефіцит вітаміну В12 може обернутися серйозними проблемами, зокрема, привести до анемії, симптомами якої є надмірна утома, відсутність енергії, задишка, слабкість, головний біль, дзенькіт у вухах і відсутність апетиту.


Вікове погіршення роботи легенів? Не біда!

— 6 червня 2018 —

Результати нового дослідження показали, що флавоноїди, які є природною хімічною сполукою, знайденою у фруктах і овочах, можуть допомогти сповільнити вікове погіршення функції легенів.


Як краще запобігти ожирінню?

— 6 червня 2018 —

На Європейському конгресі з ожиріння у Відні, світові вчені представили результати своїх досліджень щодо проблеми ожиріння людей середнього та літнього віку.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс