Традиційна медицина

Дефіцит сну вимагає солодкого і жирного

— 29 грудня 2016 —

Постійне бажання їсти солодкі й жирні продукти може бути наслідком дефіциту сну, стверджують фахівці Університету Цукуба.


Регулярні дієти викликають збільшення ваги і не сприяють схудненню

— 22 грудня 2016 —

Відповідно до новітніх досліджень, нескінченні дієти сприймаються мозком як періоди голодування, отже, тіло починає "консервувати" жир з метою компенсації майбутнього періоду "голодування". Середній приріст ваги у тих, хто увесь час на дієті, є набагато вищим, ніж у тих, хто ніколи не дотримувався якого-небудь режиму харчування.


Споживання насичених харчових жирів не приносить шкоди для людини

— 22 грудня 2016 —

Міф про те, що сучасні харчові жири шкідливі, досить популярний серед дієтологів світу і звичайних людей. Однак дослідження, проведене при участі чоловіків з абдомінальним ожирінням, показало, що насичені жири не можна виключати з раціону. Більше того, ніякого ризику для серця споживання жирів не несе. 


Постійне промивання носа сольовими розчинами збільшує частоту інфекцій

— 22 грудня 2016 —

Промивання носа сольовими розчинами є одним з найбільш популярних заходів при цілому ряді захворювань. Це й риніти, і синусити, і аденоїдити. Практично в будь-якій аптеці є широкий вибір сольових розчинів. Багато кому відомі такі препарати як Аква-марис, Долфін, Салін. Деякі пацієнти, з метою економії, використовують звичайний фізіологічний розчин або готують сольовий розчин у домашніх умовах. 


В Україні найвищі в Європі рівні смертності

— 16 грудня 2016 —

Україна істотно відстає від сусідніх держав за показниками очікуваної тривалості життя. Як повідомили УНІАН у Мінздраві, для Європейського регіону цей показник складає 77.51, для країн ЄС - 80.87. В Україні цей показник - 71.44. 


Стан очей українців під загрозою

— 16 грудня 2016 —

Головний офтальмолог України Оксана Вітовська розповіла, чим небезпечні сучасні гаджети і який зір буде в наступних поколінь українців.


Молоді люди страждають хворобами старих

— 16 грудня 2016 —

Усе частіше молоді люди потрапляють до лікарів зі скаргами, типовими для людей похилого віку. Згідно з наявними даними, за останні роки кількість молодих пацієнтів з варикозним розширенням вен, болями в спині, гемороєм, проблемами з суглобами стала значно більшою. 


Чому кішка лягає на хворе місце людини?

— 16 грудня 2016 —

Найпоширенішими домашніми "цілителями" вважаються кішки. Якщо господарю вдається встановити з ними довірчі відносини, то кішки здатні знаходити й лікувати хворі місця свого хазяїна. 


Які види спорту продовжують життя

— 16 грудня 2016 —

Найкращими для довголіття видами спорту є теніс, аеробіка, плавання і велоспорт. 


Сальмонела любить все зелене

— 15 грудня 2016 —

Зелений салат у пакетах може бути причиною харчових отруєнь і засобом поширення сальмонельозу. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс