Традиційна медицина

В Україні суттєво скоротили термін самоізоляції для COVID-хворих

— 12 лютого 2022 —

Тепер повторне тестування можна проводити через 5 днів від дати появи симптомів хвороби або отримання позитивного результату ПЛР, а не 10 днів, які раніше.


Японська наука про здорове харчування

— 12 лютого 2022 —

Японська наука вчить їсти ті продукти, які дають нам правильну енергію і продовжують життя. Здорове харчування здатне продовжити життя.


Дослідження: люди в медичних масках виглядають більш привабливими

— 23 січня 2022 —

Учені з Кардиффського університету у Великобританії запропонували  43 жінкам оцінити фото чоловіків по шкалі від одного до десяти. На знімках частина героїв була без масок, інша — у простих масках із тканини, блакитних медичних масках або із чорною книгою в руках, яка закривала нижню частину обличчя.


У чому різниця між антитілами й клітинним імунітетом?

— 23 січня 2022 —

Питання про те, що важливіше — клітинний імунітет або антитіла, —  хвилює багатьох. При цьому лікарі так питання не ставлять, тому що кожний цей параметр по-своєму важливий і має певну значимість при оцінці імунної системи організму людини. Так у чому ж ховається різниця між антитілами й клітинним імунітетом?  Дають роз’яснення лікарі алергологи-імунологи.


Епідеміологи США пояснили, які маски носити для найкращого захисту від COVID-19

— 23 січня 2022 —

Центри США з контролю над захворюваннями видали нові рекомендації щодо того, які маски краще носити, щоб забезпечити оптимальний захист від COVID-19.


Чи можна при лікуванні заміняти ліки на інші?

— 23 січня 2022 —

Лікарська терапія має на увазі використання різних препаратів на основі тієї або іншої діючої речовини. І найчастіше в людей вдома уже є базовий набір засобів для лікування різних розповсюджених хвороб. Приміром, судинозвужувальні краплі для носа. Також у домашній аптечці завжди можна знайти жарознижуючі, засоби від хвороб ШКТ, антигістамінні і т.д.


Як уникнути травмування під час ожеледиці

— 16 січня 2022 —

Зима приносить не лише приємний білий сніг і потріскування морозу під підошвами. Ожеледиця на дорозі може виникнути щодня. Вона змушує бути уважними не лише водіїв, а й пішоходів, адже ризик травмування, коли під ногами слизько, є надто високим.


Омікрон: які симптоми у повністю вакцинованих

— 16 січня 2022 —

Дослідники виявили дані про великий спалах штаму Омікрон у Норвегії, які дають деяке уявлення про те, як новий штам Covid поводиться серед повністю вакцинованого населення.


7 порад, як включити мозок

— 16 січня 2022 —

Прагнете більше пам’ятати, швидше концентруватися, схоплювати інформацію на льоту? Тримати мозок у тонусі допоможуть кілька нескладних прийомів.


Сімейний лікар захворів або звільнився: в НСЗУ розповіли українцям, куди звертатися за допомогою

— 26 грудня 2021 —

Кожен з нас досить часто стикався з ситуацією, коли не міг потрапити на прийом до сімейного лікаря, з яким підписана декларація: лікар або захворів, або пішов у відпустку, або зовсім звільнився.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс