Традиційна медицина

При чиханні мікроби розлітаються на 8 метрів

— 3 грудня 2015 —

Дослідники з Массачусетського технологічного інституту під керівництвом Лідії Буруйби провели серію експериментів для того, щоб з'ясувати, як поширюються краплі слини та мокротиння при чиханні.


Якщо заболіло горло

— 3 грудня 2015 —

Для запаленого горла дуже шкідливим є сухе повітря. Воно пересушує слизову і послабляє місцеві захисні механізми, а це може збільшити запальний процес.


Американські біологи створили гель, що відновлює зубну емаль

— 26 листопада 2015 —

Американські біологи з'ясували, як формується зубна емаль, і створили новий гель, що не тільки відновлює покриття зубів, але й рятує від зубного болю.


Паління знижує рівень інтелекту

— 26 листопада 2015 —

Нове дослідження, проведене вченими з Університету Единбурга, показало, що паління прискорює процес старіння мозку. Курцям складно приймати рішення, планувати та вирішувати проблеми. Але є й гарна новина. Кинувши курити, людина може стати розумнішою.


Краще співати, ніж говорити

— 26 листопада 2015 —

Фахівці Університету Монреаля встановили, що немовлята більше люблять слухати спів, а не розмову. Автор дослідження доктор Ізабель Перетц пояснила таку особливість тим, що у маленьких дітей не вироблений емоційний самоконтроль, а спів допомагає їм розвивати цю здатність.


Якими ускладненнями небезпечний грип

— 26 листопада 2015 —

Ускладнення після грипу бувають набагато важчими, чим сам грип, і тому потрібно знати їхні симптоми.


Одружені люди краще переносять операції на серці

— 18 листопада 2015 —

Це довели вчені університету Мічигану. Виявляється, вдівці, розлучені або самотні люди на 40% частіше стають інвалідами або вмирають внаслідок операції на серці, чим одружені люди, які перенесли подібну операцію.


ВООЗ б'є тривогу у зв'язку з епідемією туберкульозу

— 18 листопада 2015 —

Туберкульоз, поряд з ВІЛ, є найсмертоноснішою інфекцією у світі. Про це заявила Всесвітня організація охорони здоров'я. 


Тільки сам, кожний і з сьогоднішнього дня! 19 листопада - Всесвітній день відмови від паління

— 18 листопада 2015 —

Нарешті боротьба з цією пагубною звичкою здобуває цілком конкретних обрисів, адже ще буквально кілька десятиліть тому не можна було просунутися далі порожніх слів. Провиною цьому було практично непробивне лобі тютюнових виробників та їхня елементарна жадібність.


Учені знайшли спосіб діагностувати шизофренію на ранній стадії

— 11 листопада 2015 —

Фахівці стверджують, що у людей із шизофренією або схильністю до цього захворювання рівні активності імунних клітин (мікроглії) у мозку вищі, ніж у людей психічно здорових.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс