Традиційна медицина

У США офіційно дозволили лікувати COVID-19 препаратами проти малярії

— 11 квітня 2020 —

Американський регулятор у сфері охорони здоров’я затвердив використання препаратів гідроксихлорохінсульфату та хлорохінфосфату, які мають антималярійні властивості, для лікування пацієнтів, хворих на COVID-19.


У світі розробляються щонайменше 20 вакцин проти коронавірусу — ВООЗ

— 3 квітня 2020 —

На сьогодні у світі розробляються щонайменше 20 вакцин проти коронавірусу Covid-19. Про це заявила технічний керівник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій доктор Марія Ван Керхове на прес-конференції у штаб-квартирі організації в Женеві, повідомляє CNBC.


Тест-системи коронавіруса українського виробництва вже в лабораторіях: НАН України передала перші партії

— 3 квітня 2020 —

Інститут молекулярної біології й генетики НАН України передав перші партії тестів для діагностики коронавірусу в Житомир і в Київ. Про це НАН України повідомило у фейсбук.


Скільки часу й на яких поверхнях зберігається коронавірус

— 3 квітня 2020 —

Учені з’ясували, як довго коронавірус зберігається на різних поверхнях, з якими часто контактують люди в лікарнях, магазинах і транспорті.


У активних людей мозок на чотири роки молодший

— 27 березня 2020 —

Прогулянки, робота в саду, плавання, танці, соціальна діяльність - усі ці види активності можуть призупинити старіння мозку і запобігти його скороченню, що відбувається з віком людини, йдеться у новому дослідженні вчених Колумбійського університету в Нью-Йорку.


Як зробити антисептик у домашніх умовах: ВОЗ дала рецепт

— 27 березня 2020 —

Для профілактики захворювання коронавірусом Всесвітня організація охорони здоров’я (ВОЗ) рекомендує частіше мити руки й регулярно користуватися антисептиками.


В Україні зросла кількість жертв грипу

— 20 березня 2020 —

В Україні у період з 2 по 8 березня на ГРВІ захворіли майже 221 тис. осіб. Про це повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України у соціальній мережі Facebook.


Випробування вакцини від коронавірусу на людях почнеться вже у квітні

— 20 березня 2020 —

Лабораторії і вчені світу прагнуть зупинити хворобу, яка заразила понад 100 тисяч людей по всьому світу і забрала життя у майже 3500. Працюють над цим британський Імперський коледж Лондона й американські компанії Moderna та Inovio, які планують проводити випробування коронавірусних вакцин на людях вже у наступному місяці. У даний час його немає чим лікувати і запобігти.


Як відрізнити коронавірус від застуди й грипу

— 20 березня 2020 —

Грип, застуда, алергія й хвороба від коронавірусу COVID-19 мають схожі симптоми: хворе горло, стомлення й сухий кашель. Через це лікарям може бути складно відразу розпізнати нову хворобу, яку вже оголосили пандемією. Ознаки різних хвороб зрівняв Business Insider.


Харчування у західному стилі порушує роботу мозку вже за тиждень

— 12 березня 2020 —

Учені стверджують, що вживання традиційних західних продуктів уже за тиждень може порушити роботу мозку і змусити худорлявих і здорових молодих людей переїдати.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс