Традиційна медицина

Перець, який може врятувати від серцевого нападу

— 10 січня 2020 —

Протягом багатьох років перець чилі визнаний овочем з чудовими терапевтичними властивостями. Нещодавно італійські вчені виявили, що регулярне вживання в їжу перцю може знизити ризик смерті від хвороб серця та інсульту.


Чим можуть бути небезпечні судоми?

— 10 січня 2020 —

Із судомами зустрічався напевне кожний з нас. Іноді раптом уночі прихопить ногу, іноді на роботі щось трапиться із зап’ястям. Ми схильні вважати, що це дріб’язки, на які не варто зайвий раз звертати увагу, тому просто чекаємо, поки неприємні відчуття пройдуть. І навіть не підозрюємо, що іноді судоми здатні викликати зупинку подиху.


В Ізраїлі навчилися лікувати рак підшлункової залози за 14 днів

— 28 грудня 2019 —

Нове лікування, розроблене Університетом Тель-Авіва, викликає руйнування 90 відсотків ракових клітин підшлункової залози після ін’єкцій молекули під назвою PJ34.


Замість цукерок - фініки

— 28 грудня 2019 —

Взимку на цей фрукт слід звернути особливу увагу. Фініки містять велику кількість вуглеводів (до 88 відсотків). У них - 29 г натурального цукру (фруктози і глюкози), що служить швидким джерелом енергії для нашого організму; 15 солей і мінералів (мідь, залізо, магній, цинк, марганець, калій, фосфор, натрій, алюміній, кадмій, кобальт, сірка, бор та ін.). До речі, кількість мінералів у сушених фініках варіюється від 1 до 91 відсотка залежно від сорту. В них також міститься фтор, який захищає зуби від карієсу, селен - елемент, який зміцнює нашу імунну систему і знижує ризик серцевих захворювань, і немає ні грама холестерину.


Морська сіль: чим вона краще за звичайну

— 28 грудня 2019 —

Морська сіль добувається природнім шляхом: вода на сонці випаровується, і утворюються кристали солі. Кращу морську сіль добувають у Франції, Англії, Ізраїлі й на Гавайях.


Українці зможуть шукати “доступні ліки” у новому онлайн-сервісі

— 13 грудня 2019 —

В Україні запустили новий онлайн-сервіс пошуку аптек, які працюють за урядовою програмою «Доступні ліки».


Хованки з гіпертонією. Як зрозуміти нормальне значення свого тиску?

— 13 грудня 2019 —

За статистикою, артеріальною гіпертонією страждає кожна п’ята, а після 50 років - кожна друга людина. При цьому більшість пацієнтів з гіпертонією почувають себе до певного часу абсолютно здоровими. Чому?


Гикавка: 7 способів позбутися

— 7 грудня 2019 —

Гикавка - це мимовільне скорочення мускулів, відповідальних за подих. Як тільки мускули починають рухатися, голосова щілина замикається, при цьому людина видає характерний звук. Звичайна гикавка являє собою прояви нервового тику, який викликається порушенням м’язів діафрагми. Тому й виникають безконтрольні спазми.


Лікування і зміна способу життя так само ефективні, як і стентування

— 7 грудня 2019 —

Результати великого дослідження в Медичній школі Нью-Йоркського університету ім. Гроссмана і Стенфордського університету можуть змінити ситуацію для пацієнтів із ішемічною хворобою серця.


Чадний газ може бути корисним при низьких концентраціях

— 7 грудня 2019 —

Більшість людей вважають чадний газ шкідливим, і на те є вагома причина: безбарвний газ без запаху щорічно відправляє у США 50 тисяч людей до лікарні, коли їхні пічки працюють зі збоями або автомобільні двигуни працюють у погано провітрюваних приміщеннях. Але при низьких концентраціях окис вуглецю має корисну властивість, яку вчені намагаються використовувати для лікування захворювань, йдеться у статті в Chemical & Engineering News (C & EN), щотижневому журналі Американського хімічного товариства.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс