Традиційна медицина

Які хвороби передаються через брудні руки

— 11 липня 2021 —

Хоча всі чудово знають, що брудні руки – причина більшості інфекційних захворювань, зайвим не буде ще раз нагадати, чому важливо дотримуватись гігієни рук!


Нижче за Африку: стало відомо про середню тривалість життя в Україні

— 8 липня 2021 —

Середня тривалість життя в Україні нижча за тривалість життя в Африці та в усіх інших країнах світу. Мова йде про віковий поріг у 63 роки для чоловіків, та в 73 роки для жінок. Про це на форумі "Україна 30. Здорова Україна" повідомила директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Елла Лібанова.


У МОЗ розповіли про дії, якщо вас укусила змія

— 8 липня 2021 —

За даними Міністерства охорони здоров'я, з початку року від укусів змій постраждали понад два десятки українців. Загалом за рік фіксують кілька сотень таких звернень. Саме тому у МОЗ вирішили нагадати, що потрібно знати про змій та першу медичну допомогу, щоб захиститися.


Який орган на тілі треба терти, якщо стало погано на сонці

— 8 липня 2021 —

У спеку треба намочити зап'ястя у холодній воді на 15 секунд. Інакше виникне головний біль через підвищене навантаження на серце. Від цього з'являється задишка та стискає у грудях.


Чому горять підошви ніг

— 8 липня 2021 —

Причини цього явища можуть бути самими різними: від банальної втоми до серйозних системних порушень в організмі. Як пояснити такий неприємний симптом особисто в себе?


Як знизити тиск в домашніх умовах: поради та способи, які спрацюють

— 27 червня 2021 —

Не дарма підвищений тиск називають «тихим вбивцею». І це не метафора. Тільки в США ця серцево-судинна проблема щодня забирає життя більше тисячі людей. Підвищений тиск є найважливішим фактором ризику основних серцево-судинних захворювань – інфаркту міокарда та мозкового інсульту.


Лікарка назвала найкорисніші овочі для відновлення зору після комп'ютера

— 24 червня 2021 —

Для зору найкорисніше їсти овочі жовтого, помаранчевого, червоного кольорів. Це морква, перець, гарбуз. Вони містять каротиноїди й цінні пігменти, необхідні для захисту сітківки від окисного стресу. Також корисні листяний салат і броколі, які містять цинк, мідь, вітамін В й аскорбінову кислоту.


Запалення сідничного нерва: причини й лікування

— 20 червня 2021 —

Люди після сорока років часто помічають пекучу або ниючий біль у ногах, їх оніміння. Причиною може бути запалення сідничного нерва або, по-іншому, ішіас. Як же розпізнати цю хворобу й лікувати її?


Чим небезпечні укуси кліщів і як вберегтися від них

— 13 червня 2021 —

Сезон кліщів продовжуэться: піки активності щороку припадають на квітень-травень та серпень-вересень. Ці невеликі створіння можуть переносити збудників як вірусних, так і бактеріальних захворювань. Що треба робити, щоб захиститись від укусів кліщів під час прогулянки у парку чи пікніку у лісі і що робити, якщо виявили кліща на шкірі.


Морозиво коли болить горло: міф або реальність?

— 5 червня 2021 —

Напевно вже всі чули або ставили таке запитання: чи можна їсти морозиво, якщо болить горло? Є гарні новини із приводу цієї теми. Іноді десерт може бути кращим знеболюючим і його не заборонено їсти, коли болить горло. Але потрібно дещо врахувати.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс