Традиційна медицина

Зелений чай - супер-продукт для здоров'я

— 18 січня 2018 —

Лондонський дієтолог Георгіос Теніхристос вивчив властивості й користь трьох продуктів - зеленого чаю, куркуми й какао.


Груповий спів поліпшує психічне здоров'я

— 10 січня 2018 —

За словами дослідників, груповий спів може не тільки зробити щасливішим, але й допомогти поліпшити стан психічного здоров'я, у тому числі позбутися тривоги та депресії.


Регулярне вживання риби підвищує рівень IQ

— 10 січня 2018 —

Вживання морепродуктів не рідше одного разу на сім днів поліпшує показники IQ серед молоді на 4,8 бали. Крім того, присутність риби в раціоні людини сприяє якісному сну. Попередні дослідження показали, що в деяких видах риби містяться омега-3 жирні кислоти. А вони відіграють важливу роль у зростанні й розвитку нервових тканин і, отже, впливають на рівень інтелекту. Жирні кислоти також беруть участь у виробництві гормону сну - мелатоніну.


Болі в суглобах і спині не пов'язані з поганою погодою

— 4 січня 2018 —

Сльотава погода не виявляє впливу на болі в суглобах і спині. До такого висновку прийшли вчені з Гарвардського університету (США).


Гель зупинить кровотечу

— 4 січня 2018 —

Джо Ландоліну, молодому вченому зі США, удалося створити гель, який усього за кілька секунд зупинить кровотечу будь-якої важкості.


Недолік сну підвищує ризик виникнення хвороби Альцгеймера

— 4 січня 2018 —

Недолік сну приводить до того, що мозок виробляє ще більше бета-амілоїдного білка – пептидів, які відповідальні за появу хвороби Альцгеймера. До такого висновку прийшли вчені з Медичної школи Університету Дж. Вашингтона, їх робота опублікована в журналі Annals of Neurology, передає republic. 


Названий новий побічний ефект від прийому вітамінів

— 4 січня 2018 —

Вітамінні добавки сприяють підвищенню рівня енергії і продуктивності, схудненню, зниженню стресу та рятуванню від зморшок. Але деякі люди через зловживання вітамінами ризикують зіткнутися з печією, попереджає доктор Девід Кац.


Музика пригнічує біль пацієнтів

— 4 січня 2018 —

За словами хірургів, у пацієнтів під час операції або інших процедур має бути можливість слухати музику. Лікарі вважають, що вона зменшує біль і занепокоєння пацієнтів.


Демографічна ситуація в Україні: кількість населення продовжує скорочуватися

— 28 грудня 2017 —

Чисельність населення України за 10 місяців 2017 року зменшилася з початку року на 166,3 тис. осіб і на 1 листопада склала 42 млн 418 тис. осіб, повідомила Державна служба статистики України.


Прийом їжі в колі родини зміцнює здоров'я дитини

— 28 грудня 2017 —

Канадські вчені довгий час вели спостереження за прийомом їжі добровольців до 10 років. Вони з'ясували, що цей процес у колі родини зміцнює здоров'я дитини.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс