Традиційна медицина

​Фахівець запропонував дієту на основі принципів харчування довгожителів

— 3 вересня 2021 —

Існує величезна кількість дієт, більшість яких шкодить здоров’ю людини, що худне. Американський науковий співробітник National Geographic і автор бестселерів «Нью-Йорк Таймс» Ден Бюттнер в книзі, присвяченій системі харчування, висунув теорію: довгожителі, які населяють «Блакитну зону» — території Японії, Італії, Каліфорнії і Коста-Ріки, ніколи не дотримувалися дієт.


Нове дослідження розвінчало міфи про те, як метаболізм змінюється з віком

— 3 вересня 2021 —

Результати дослідження, ймовірно, змінять уявлення про фізіологію людини, а також можуть мати значення в медицині.


Які продукти викликають харчову алергію

— 22 серпня 2021 —

Харчова алергія може проявлятися через різних продуктів. Реакція зазвичай індивідуальна, але вчені склали список тих з них, які викликають гострий відгук організму найчастіше.


Експерт розповів про побічні реакції після вакцинації від COVID-19 і коли вони мають минати

— 22 серпня 2021 —

Лікар-імунолог, голова Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики (НТГЕІ) Федір Лапій розповів про побічні реакції після вакцинації від COVID-19, які повинні минати за декілька днів.


Кращі природні засоби від ішемічної хвороби серця

— 22 серпня 2021 —

Ішемічна хвороба серця розбудовується, коли дрібні судини, які постачають кров та кисень до серця, починають звужуватися й навіть твердіти. Серед деяких факторів ризику ішемії: приналежність до чоловічої статі, вік старше 65 років, сімейна історія кардіологічних недуг, неправильне харчування, надлишкова вага, високий тиск. Природні методи терапії ішемічної хвороби допоможуть поліпшити стан хворого й підвищити якість життя.


У Черкасах провели перші операції з трансплантації серця і нирок

— 8 серпня 2021 —

Першу трансплантацію серця і нирок провели минулими вихідними черкаські лікарі. Шанси на нове життя отримали троє людей з важкими хворобами. Їхнім донором став померлий чоловік, родичі якого надали дозвіл на мультиорганний забір.


Як вивести зайву сіль із організму. 5 науково підтверджених способів

— 8 серпня 2021 —

Учені не зовсім упевнені, скільки саме хлориду натрію (Nacl) повинна з’їдати людина, щоб не нашкодити здоров’ю. ВООЗ рекомендує обмежувати споживання 5 г солі щодня, британська Національна служба охорони здоров’я збільшує припустиму норму до 6 г.


Чому сльозяться очі й що із цим робити

— 8 серпня 2021 —

Постійна сльозотеча - перша ознака того, що з очима щось не так. Найчастіше вони, звісно, чешуться й сльозяться через зовнішні подразники: яскраве сонце, різкий вітер або занадто холодне повітря. Але є й інші причини, куди більш серйозні.


Клей із отрути змії може зупиняти кровотечу за секунди

— 8 серпня 2021 —

Дослідники з університетів Західного Онтаріо, Манітоби у Канаді та Шаньтоу у Китаї використали фермент згортання крові з отрути змій для розробки хірургічного клею, стійкого до крові, який ущільнюється під впливом яскравого світла.


Труяться кавунами не через нітрати - експерт спростував популярний міф

— 8 серпня 2021 —

Нітрати не є причиною отруєння кавунами. Проблеми зі здоров'ям спричиняють бактеріальні збудники. Виникають через вживання тріснутих чи розрізаних плодів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс