Традиційна медицина

Усього тиждень вивчення іноземної мови поліпшує увагу й пам'ять

— 18 травня 2016 —

Дослідники Единбургського університету стверджують, що один тиждень вивчення нової мови може розвинути розумові здатності.


Студентам перед іспитом краще пити чай з м'ятою, а не з ромашкою

— 18 травня 2016 —

Так звані фіточаї давно користуються незмінною популярністю в усьому світі. Лідирують у цьому ряді чай з м'ятою і його "побратим" чай з ромашкою. Але при безсумнівній користі обох різновидів фіточаю вони по-різному діють на головний мозок.


Голодування корисне для печінки

— 18 травня 2016 —

Фахівці з Мюнхенського центра Гельмгольца виявили, що при недоліку їжі виробляється білок, що регулює обмін речовин у печінці. Він допомагає знизити ризик жирової хвороби печінки. Мова йде про білок GADD45B, пише  The Hindustan Times. 


Довгий сон збільшує шанс інсульту

— 11 травня 2016 —

Багаторічне дослідження, у якому було задіяно майже 290 тисяч осіб, показало, що найбільш оптимальним для здоров'я людини та її серцево-судинної системи, є сон тривалістю 7-8 годин.


Виробник "Нурофена" виплатить $ 1,3 млн. за обман покупців

— 11 травня 2016 —

Федеральний суд Австралії оштрафував британську компанію Reckitt Benckiser, що виробляє препарат "Нурофен", на 1,3 мільйони доларів за обман покупців, повідомляє ВВС.


Учені повідомили про новий прорив у вивченні раку молочної залози

— 11 травня 2016 —

Дослідження, опубліковане в журналі Nature, описують як переломний момент, що може допомогти відкрити нові способи лікування та профілактики недуги, пише ВВС.


Чому жінкам рекомендують пити каву щодня

— 11 травня 2016 —

Учені не перестають сперечатися на тему такого надзвичайного напою, як кава. Одні застерігають від його зайвого вживання, інші - навпаки, рекомендують вживати його, як мінімум по одній чашці на день.


Аритмію будуть лікувати одним натисканням кнопки

— 4 травня 2016 —

Фахівці Московського фізико-технологічного інституту винайшли спосіб ефективного лікування аритмії. За словами вчених, контролювати поведінку клітин серця можна буде одним натисканням кнопки.


Пухирці газа дозволяють доставити ліки прямо в пухлину

— 4 травня 2016 —

Міжнародна група вчених винайшла новий, неінвазивний і безпечний спосіб доставки ліків від раку безпосередньо до пухлинних клітин. Робота над дослідженням проводилася в Наньянському технологічному університеті в Сінгапурі.


Робота вночі шкодить жінкам більше, ніж чоловікам

— 4 травня 2016 —

Сон є важливою частиною біологічного циклу людини, і порушення цього процесу може негативно вплинути на мозок. Руйнівні наслідки порушення циркадних ритмів більше характерні для жінок, стверджують дослідники університету Суррея.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс