Кулінарія

Ескабече по-перуанськи

— 15 серпня 2012 —

Риба - 450-500 г, будь-яка, за смаком. Можна готувати рибу цілою, а можна шматками. Борошно - для панірування, часник - 3-5 зубочків, цибуля червона - 2 шт., морква - 1 шт., маслинова олія - 100 мл, винний оцет - 300 мл, цукор - 1/2 ч. л., лавровий лист - 2-3 шт., сіль, гострий перець, розмарин, чебрець, зіра - за смаком.


Курячі гомілки в мішечку

— 15 серпня 2012 —

Гомілка куряча - 6 шт., листкове тісто - 500 г, печериці - 300 г, баклажани - 300 г, цибуля - 100 г, сіль, перець - за смаком, рослинна олія.


Серпнева випічка

— 15 серпня 2012 —

Кінець літа-початок осені  - час, коли овочів і фруктів особливо багато. Вони всі стиглі, свіжі і завдяки цьому корисні та ситні. Крім того, що можна насолоджуватися овочевими та фруктовими салатами, ви можете побалувати себе і своїх близьких смачною випічкою із плодів, які нам дарує серпень.


Готуємо страви на медяний Спас

— 8 серпня 2012 —

На медяний Спас (14 серпня) починається Успенський піст - найкоротший, (два тижні), але за суворістю майже такий же, як і Великий. Церква призиває віруючих утримуватися на всьому протязі посту від вживання в їжу м'яса, молока, яєць і риби, у тому числі в складі різних продуктів. Їсти рибу дозволяється тільки у свято Преображення Господня (19 серпня). Піст передує святові Успенія Божої Матері. У центр храму на ранковій літургії виноситься Хрест: до суботньої вечірньої служби всі віруючі можуть йому поклонитися.


Спагетті в стилі карбонара

— 8 серпня 2012 —

200 г спагетті, 1 велике куряче яйце, 2 курячих жовтки, 50 г твердого сиру, 100 г бекону, 1 зубочок часнику, маслинова олія.


Запечені баклажани із сиром

— 8 серпня 2012 —

1 середній баклажан, 1 кулька бринзи (або моцарели), 50 г твердого сиру, 5-6 середніх помідорів, 1 зубочок часнику, кілька гілочок базиліку, маслинова олія, борошно, сіль, чорний перець.


Ще раз про піцу

— 1 серпня 2012 —

Версій походження піци існує безліч. Вона нараховує вже не одне сторіччя. З'явилася піца на Апеннінському півострові, землі стародавньої Римської імперії - у сучасній Італії.


Картопляна запіканка: простіше не буває

— 1 серпня 2012 —

4-5 картоплин, 3 столові ложки сметани, 3 столові ложки молока, 2 яйця, гриби, жменя цибулі порею, 1/2 склянки тертого твердого сиру,  сіль, перець, пряності - за смаком, рослинна олія.


Торт «Прага»

— 1 серпня 2012 —

Для бісквіта: цукор - 1 скл., сметана - 200 г, горілка - 0,5 скл., борошно - 2 скл., какао-порошок - 4 ст. л., розпушувач - 1 ч. л., згущене молоко з цукром - 100 г, яйце - 2 шт.

Для глазурі: шоколад - 200 г.
Для крему: масло вершкове - 150 г, какао-порошок - 2 ч. л., згущене молоко з цукром - 100 г.

Готуємо з баклажанів

— 25 липня 2012 —

Баклажани містять безліч корисних речовин, допомагають виводити холестерин, перешкоджають утворенню тромбів. Але головним достоїнством баклажанів є їхній чудовий смак, що прекрасно сполучається зі смаком інших продуктів.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...