Кулінарія

Холодні супи – смак літа

— 13 травня 2015 —

У спекотну пору року на зміну гарячим наваристим супам приходять легкі прохолодні холодники, холодні борщі та гаспачо.


Сирний соус

— 7 травня 2015 —

300 мл молока, 1 маленька цибулина, 1 лавровий лист, 15 г вершкового масла, 15 г борошна, 100г сиру, 20 г пармезану, сіль, перець, мускатний горіх.


Печиво «Торчетті»

— 7 травня 2015 —

250 г борошна, 90 г розм'якшеного вершкового масла, 4 г сухих дріжджів, 120 мл теплої води, 1/2 склянки цукрового піску, щіпка солі.


Сирний суп

— 6 травня 2015 —

400-500 г курячого філе, 200 г плавленого сиру, 400 г картоплі, 150 г цибулі, 180 г моркви, вершкове масло, сіль, перець, зелень, лавровий лист. 


Секрети смачного шашлику

— 6 травня 2015 —

Травень – чудова пора, коли можна сполучати корисне з приємним: городні турботи-роботи - і пікніки-шашлики!


Фарширована картопля

— 29 квітня 2015 —

Картопля - 1 кг, фарш м'ясний - 300 г, цибуля - 2 шт., морква - 100 г, паста томатна - 1 ст. л., часник, рослинна олія, сіль, перець.


Нуга в шоколаді

— 29 квітня 2015 —

130 г меду, 400 г цукру, 2 яєчних білки, 300 г смаженого мигдалю, 250 г шоколаду (темного, білого або молочного на ваш вибір).


Тушкована яловичина в східному стилі

— 29 квітня 2015 —

800 г яловичини, 1 велика цибулина, 3 зубки часнику, шматочок свіжого імбиру (1 ст. л. у нарубаному вигляді), 1/2 ч. л. куркуми, 1 ч. л. меленої солодкої паприки, 1/2 ч. л. меленого коріандру, 1/2 ч. л. меленої зіри, 1/4 ч. л. меленого кайєнського перцю, 1 ст. л. цукру, 200 мл курячого бульйону або води, сіль - за смаком, сік половинки лайма.


Випічка з Естонії

— 29 квітня 2015 —

Тепле молоко - 120 мл, цукор або мед - 1 ч. л., яєчний жовток - 1 шт., вершкове масло - 30 г, щіпка солі, дріжджі - 15 г, борошно - 300 г.
Додатково: вершкове масло - 50 г, цукор - 3-4 ст. л., кориця - 1-2 ч. л.


Кропив'яний суп - найвесняніший

— 29 квітня 2015 —

Нарешті настала довгоочікувана тепла, зелена весна! Навколо поспішає рости молода зелень: на деревах розпускаються листочки, з-під землі пробиваються паростки, городи радують дачників першим урожаєм вітамінної зелені! Перинки зеленої цибулі, перший щавель на борщик, ароматна черемша... а це тут що?! Кропива?



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс