Народна медицина

Замість ліків - чай

— 26 вересня 2019 —

У розпалі вересень - пора щедра і багата на плоди. І одне з перших місць серед лікарських рослин посідає, напевне, шипшина. Цвіте вона у травні-липні, плоди дозрівають у вересні. За вмістом вітаміну С серед дикорослих рослин вона абсолютний чемпіон. Але не тільки аскорбінова кислота міститься в плодах шипшини. Є в ній і інші вітаміни: В1 - тіамін, В2 - рибофлавін, Е, К, Р і каротин (провітамін вітаміну А). Багата шипшина на цукор, а також дубильні речовини, пектини і органічні кислоти. З мінеральних речовин можна назвати калій, фосфор, залізо, марганець.


Кисломолочний напій на основі молочного гриба від 100 хвороб

— 20 вересня 2019 —

Тибетський молочний гриб (він являє собою тіло білого кольору діаметром 5-6 мм у початковому періоді розвитку й 40-50 мм наприкінці періоду перед розподілом) виліковує всі види алергії, серцево-судинні захворювання, гіпертонію, доброякісні й злоякісні пухлини, захворювання суглобів, печінки й жовчного міхура, легенів і дихальної системи ( у тому числі туберкульоз), захворювання нирок, цукровий діабет, інфекційні захворювання.


Солодець із глодом від астми

— 19 вересня 2019 —

Чай з кореня солодцю й глоду сприяє зміцненню селезінки, поліпшенню апетиту, проходженню їжі в шлунок, усуває нудоту, задишку, сприяє нормалізації сну.


Кунжут для зміцнення печінки

— 19 вересня 2019 —

У склянці води варять чверть години 5 чайних ложок (25 г) насіння кунжуту й 50 г рису. Потім цю суміш їдять раз у день протягом 2 тижнів, що підсилює печінку й нирки.


Сік свіжої картоплі від гастриту

— 19 вересня 2019 —

У народній медицині заслуженим успіхом користується сік свіжої картоплі, його можна заготовити взапас.


Шавлія: Натуральні ліки при клімаксові

— 5 вересня 2019 —

З віком організм починає перебудовуватися, у результаті чого втрачає деякі свої функції. Так, ближче до 50 років кожна жінка зустрічається із клімаксом, який супроводжується такими неприємними симптомами, як підвищене потовиділення, припливи жару. Полегшити своє самопочуття можна за допомогою деяких медикаментів, однак гарний ефект дають і рослинні засоби, одним їх яких є шавлія.


Корисні властивості помідорів

— 4 серпня 2019 —

Помідори улюблений овоч багатьох гурманів - вони солодкі, соковиті, смачні, а головне, дуже корисні! Малокалорійні, без жиру, з високим вмістом вітамінів. Сезон помідорів триває. У багатьох на городах і на дачних ділянках посаджені помідори. А потрапили вони до нас з Південної Америки. Спочатку помідори вирощували в Мексиці, а конкістадори привезли їх в Європу. Сьогодні це один із овочів, які найкраще продаються в світі. Чому ж так популярні помідори?


Користь ромашки для шкіри

— 4 серпня 2019 —

Ромашка, зокрема, ромашковий чай — відомий засіб, що дарує почуття спокою й розслаблення. Ми часто п’ємо трав’яні або ромашкові чаї перед сном або щоб заспокоїтися перед заходом. Що таке ромашка? Це рослина із сімейства Айстрові, або Складноцвіті, яке поєднує близько двадцяти видів невисоких пахучих трав, що цвітуть у перший рік життя.


Три напою, які повинні бути на столі гіпертоніків

— 26 липня 2019 —

Експерти вважають, що крім скорочення солі в їжі і збільшення у раціоні фруктів та овочів, існує три напої, які також будуть тримати під контролем показники артеріального тиску у гіпертоніків. Це -зелений чай, напій чайного гриба і сік буряка.


Коричний чай допоможе при діабеті

— 26 липня 2019 —

Коричний чай - смачний напій, який може принести користь для здоров’я. Він зроблений з внутрішньої кори коричного дерева, яка при сушінні скручується у рулони, утворюючи впізнавані усіма палички кориці. Ці палички або занурюють у киплячу воду, або подрібнюють на порошок, який можна використовувати для приготування чаю.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс