Народна медицина

Чим корисний чай із кмину?

— 18 грудня 2013 —

У насінні цієї трав'янистої рослини міститься до 7% ефірної олії, яка утримує карвон, що використовується для додання своєрідного запаху горілкам і лікерам, а також лимонін, який застосовується у парфумерії. Крім того, плоди містять від 14 до 22% жирної олії. Цілим насіння широко використовується в хлібопеченні. Хліб із кмином полюбляє багато хто.


Приготуйте смачні та цілющі напої з дикої троянди

— 11 грудня 2013 —

Ви, звичайно ж, здогадалися, мова йтиме про шипшину. У сезон застуд, інфекцій і недоліку вітамінів кращого підживлення вам не знайти. Неодмінно скористайтеся унікальними властивостями цієї рослини. Одного тільки вітаміну С у плодах шипшини міститься у 50 разів більше, ніж у лимоні!


Цілющий чай від застуди

— 11 грудня 2013 —

Вже давно наступили холоди, а з ними - різні застудні захворювання. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати смачний, підбадьорливий і противірусний чай від застуди з лимоном, м'ятою, корицею та медом.


Лікування натуральними засобами: вагинальні мікози

— 11 грудня 2013 —

Термін «мікоз» поєднує всі грибкові захворювання, викликані дріжджоподібним грибом Candida albicans. Кандідози виникають внаслідок прийому антибіотиків, при порушеннях обміну речовин, наприклад при повноті або цукровому діабеті, у період вагітності та при важких загальних захворюваннях (наприклад, лейкемії) гриб Candida одержує гарні умови для розмноження. Особливо добре він почуває себе в теплому вологому середовищі, а також на внутрішніх слизових оболонках, які дають йому гарні умови для росту.


Як лікувати нежить у домашніх умовах?

— 4 грудня 2013 —

Найкращі способи лікування нежиті - це ще ті, які використовували наші бабусі. Відповідно до одного з рецептів народної медицини для лікування нежиті корисно прийняти гарячу ванну з ароматичною олією, наприклад, евкаліптовою. Спосіб насправді дуже ефективний.  


Як просто вилікувати застуду за 1 день?

— 4 грудня 2013 —

Як вилікувати застуду за 1 день - порадити досить складно. Трохи простіше підказати, як вилікувати застуду за 1 ніч. Оскільки сон грає вирішальне значення у видужанні. Особливо якщо перед тим, як лягти в постіль, ви виконали «повний пакет» протизастудних заходів. 


Брусниця

— 4 грудня 2013 —

Найчастіше в народній медицині ягоди брусниці приймають при діабеті та при лікуванні поносу. Сік ягоди та напої з неї використовують при гарячковому стані. Листя брусниці використовують у якості сечогінного при запаленнях нирок і сечового міхура.  


Сезон хурми: корисно, але не всім

— 4 грудня 2013 —

З першими заморозками починається сезон хурми. Ця ягода, прозвана в Японії «сливою богів», дуже корисний та живильний плід. Але чи можна споживати хурму всім без винятку?


Лікування гастриту народними засобами

— 27 листопада 2013 —

Захворювання не щадить нікого, ні дитину, ні старого, ні бідного, ні багатого, доставляючи кожному неприємні відчуття та болі. 


Хрінові рецепти від бабусі

— 27 листопада 2013 —

У російській класичній кухні хрін готували завжди безпосередньо до столу й намагалися не залишати його більш ніж на 1-2 дні, тому що вважалося, що він повинен бути обов'язково злим, «добре шибати в ніс», а залишений на строк більше 2 діб після приготування втрачав силу. 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс