Народна медицина

Корисні властивості сушених яблук для здоров’я

— 31 жовтня 2020 —

Яблука користуються попитом практично цілий рік, адже це один з найбільш доступних фруктів. Вони корисні для здоров’я, як у свіжому, так і в сушеному виді. Але, незважаючи на це, деяким людям рекомендується обмежити їхнє вживання або зовсім від нього відмовитися, оскільки в певних випадках від продукту може бути більше шкоди, чим користі.


Ви застудилися?

— 24 жовтня 2020 —

А чи впевнені ви, що маєте справу саме із застудою і можете  лікуватися самостійно? Якщо так, то саме час подумати про ефективне лікування. Тож дослухайтеся до порад обізнаних людей.


Лікує соняшник

— 17 жовтня 2020 —

Підвищена втомлюваність, артрит, депресія, порушення кровообігу, випадіння волосся - ці хворобливі стани ніби й різняться між собою, проте один з вирішальних чинників у їх виникненні - нестача піридоксину, або вітаміну В6.  Так от одним з багатих джерел натурального піридоксину є соняшникове насіння.


Чим полоскати горло: що допоможе при ангіні, ларингіті та фарингіті

— 9 жовтня 2020 —

Болить горло? Відчуваєте першіння? Змінився голос? Перше, що треба робити, – це полоскати горло. Можна скористатися настоями лікарських рослин, які мають протизапальні властивості. Вони діють швидко та ефективно.


Ще раз про гарбуз: користь та шкода

— 9 жовтня 2020 —

Хоч освоєний гарбуз людьми понад 5000 років тому, але залишається досить популярним і сьогодні. Це дуже корисний і не вибагливий овоч. Тож посадивши його десь у середині квітня і рясно поливши два рази за сезон, до осені ніякої іншої обробки практично робити не доводиться - листя гарбуза саме забиває бур’яни. Восени збираємо врожай і до квітня-травня забезпечуємо сім’ю вітамінами. Адже користь міститься в усіх його частинах – м’якоті, насінні та соках.


Безсмертник (цмин) піщаний

— 27 вересня 2020 —

До жовтня на піщаних і кам’янистих сонячних схилах, сухих галявинах, на крейдяному ґрунті, відкритих перелісках, межах і покладах цвіте безсмертник піщаний, або цмин піщаний. Це багаторічна трав’яниста рослина сімейства айстрових заввишки 15-60 см, з повстяно-шерстистими паростками. Квіткові кошики жовті, зібрані в щитовидні суцвіття. Безсмертник можна розводити на присадибній ділянці. Розмножується насінням. На одному місці може рости 4-7 років.


Розторопша. Чи настільки вона корисна, як про це говорять?

— 27 вересня 2020 —

Батьківщина розторопші - Південна Європа, як бур’ян вона широко поширена в Середземноморських країнах, Малій і Середній Азії, на Кавказі, південних районах Росії і Західному Сибіру. Росте рослина і в Україні.


Яблука: корисний фрукт із вашого саду

— 20 вересня 2020 —

Яблука - самий звичний фрукт у нашій країні. Вони не тільки надзвичайно смачні, але й украй корисні. Про корисні властивості яблук можна писати цілі книги. Тут ми коротенько розглянемо тільки деякі з них.


Що лікує гірчиця

— 13 вересня 2020 —

Столова гірчиця – це приправа з насіння рослини гірчиці, яку люди використовують протягом тисячоріч. Зараз у широкому продажі є насіння жовтої низькорослої або «Сарепти», білої й чорної високорослої гірчиці. Усі ці сорти застосовуються не тільки як ароматні спеції, високоактивні речовини роблять гірчицю ефективним лікувальним засобом із сильними подразнюючими, дезінфікуючими і протизапальними властивостями.


Вживання горіхів попереджає небезпечні хвороби і подовжує життя

— 6 вересня 2020 —

Запобігти передчасній смерті можна за умови дотримання здорового збалансованого харчування і регулярного виконання фізичних вправ. Перша умова передбачає в раціоні продукти, що мають багато позитивних властивостей, головним чином, не допускають появу і розвиток багатьох хвороб, які скорочують роки життя.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс