Народна медицина

Цибуля ведмежа - джерело здоров’я

— 2 травня 2019 —

Провесною в лісах з’являється цибуля ведмежа, або черемша. Листи цієї рослини нагадують листи конвалії, а корінь являє собою невелику цибулину.


Олія фенхеля: унікальні цілющі властивості

— 26 квітня 2019 —

Олія солодкого кропу діє як стимулятор нервової, травної й екскреторної систем і ендокринних і екзокринних залоз. Вона допомагає зменшити запаморочення, утому й стомлення.


Корисні й загадкові властивості часнику

— 21 квітня 2019 —

Прадавні єгиптяни, ассирійці і євреї ставилися до часнику з величезною повагою, і був він обов’язковим елементом у раціоні й раба, і пана. Наївна здатність єгиптян обожнювати все, що їм подобалося й що могло знадобитися й у потойбічному світі, не минула й часник. Муляжі часникових голівок, створені із глини, супроводжували завбачливих фараонів у загробне життя. Свіжий же часник входив до складу мазей і розчинів для муміфікації.


Неочикуванна користь картоплі

— 12 квітня 2019 —

Картоплю прийнято вважати калорійним продуктом, до складу якого входить багато вуглеводів і крохмалю, які погано впливають на фігуру та ще й допомагають набирати вагу. Люди, що стежать за собою, завжди відмовляються від картоплі в будь-якому виді: запеченого, відвареного або зробленого на парові. Факт того, що завдяки вжитій страві підвищиться вага або погіршиться здоров’я - убиває бажання доторкатися до картопляних запіканок та пирогів. Варто тільки розібратися, у якому вигляді його краще їсти, щоб не нашкодити організму.


Полин - трава гірка

— 12 квітня 2019 —

Полинова терапія знімає майже всі запальні захворювання в організмі, особливо при ураженні травного тракту й полових шляхів.


Кульбаба активізує печінку

— 29 березня 2019 —

Хоча кульбаба вважається бур’яном, вона здатна принести користь людині завдяки своїм сечогінним й очищаючим властивостям. Кульбаба використовується як у медицині, так і в кулінарії. Іноді її додають при приготуванні салатів.


Цілющі властивості прянощів

— 22 березня 2019 —

До найдавніших традицій сходять відомості про цілющі властивості прянощів. При регулярному вживанні прянощів поліпшуються колір обличчя, настрій, підвищується розумова й фізична активність, працездатність, витривалість.


Печінка: Лікування гарбузом

— 16 березня 2019 —

Гарбуз вважається справжнім джерелом корисних речовин, що обумовлює великий спектр напрямків його застосування: кулінарія, косметологія, домашнє господарство й народна медицина. Набагато приємніше лікуватися не тільки ефективно, але ще й смачно, не розтрачуючи час на заварювання настоїв або жуючи неприємний овес. 


Шпинат - король овочів у вигнанні: трава корисна для здоров’я

— 9 березня 2019 —

Шпинат - овочева рослина з багатим набором живильних речовин, вітамінів і мінералів. Шпинат - ранньовесняний постачальник зелені до вашого столу, що містить усі необхідні компоненти для організму, виснаженого зимовими холодами.


Напій, який позбавить від набряків

— 8 березня 2019 —

Почуваєте себе роздутим і набряклим? Цей напій з імбиру, огірка й лимона допоможе вивести зайву воду й зменшити здуття живота. Рецепт стане відмінним доповненням до вашої загальної дієти, допоможе зменшити затримку води, прискорити метаболізм, очистити організм від токсинів і попередити зневоднювання.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс