Народна медицина

Домашній лікар - каланхое

— 5 січня 2015 —

Каланхое володіє протизапальними, кровоспинними, бактерицидними властивостями. Крім того, каланхое - засіб, що застосовується при загоюванні різних ран. Свіжий сік рослини містить безліч корисних речовин, таких як дубильні речовини, ферменти, флавоноїди, органічні кислоти, мікро- і макроелементи.


Корінь лопуха: лікувальні властивості та застосування

— 29 грудня 2014 —

Сучасне життя усе більше відриває нас від природи. Будь-яку недугу можна вилікувати після одного візиту в аптеку. При цьому більшість лікарських засобів має ряд побічних ефектів, лікувати які доводиться за допомогою нових таблеток. Вийти із замкнутого кола легко. Варто більш уважно придивитися до народної медицини. Приміром, лікувальні властивості кореня лопуха допоможуть позбутися ревматизму, подагри, сечокам’яної хвороби. 


Грейпфрут: цитрус із гіркуватістю

— 24 грудня 2014 —

У грейпфрута є особливі властивості, які він надійно зберігає під товстою шкіркою. Часточка за часточкою будемо осягати цілющу силу цього цитруса, насолоджуючись його пікантною гіркуватістю та тонким ароматом.


Вівсяний кисіль - очищення кишечнику і нирок

— 24 грудня 2014 —

Вівсяний кисіль - стародавній цілющий засіб, що здавна застосовується в народній медицині для лікування багатьох захворювань. Завдяки високому вмісту клітковини він прекрасно очищає кишечник, лікує захворювання шлунково-кишкового тракту, допомагає позбутися зайвих кілограмів, завдяки своїй структурі вівсяний кисіль зціляє нирки.


Сім лікувальних властивостей кориці

— 17 грудня 2014 —

Її називають приправою «настрою», але є й інші причини додати її у свою каву та навіть суп.


Цілющий настій із бджолиного підмору

— 17 грудня 2014 —

Недолік кремнію в організмі людини веде до зниження імунітету і до появи різних захворювань. На допомогу приходить настій з підмору зимуючих бджіл, які на 95% складаються із кремнію. 


Краса та здоров'я із чорною смородиною

— 10 грудня 2014 —

Перелік хвороб, при лікуванні яких наші предки використовували чорну смородину, дуже значний. Однак сьогодні фітотерапевти не часто призначають її пацієнтам, а препаратів на її основі майже немає. У чому ж секрет?


Чим корисна шкаралупа курячих яєць

— 10 грудня 2014 —

Справжнім джерелом корисних речовин і мікроелементів є звичайна шкаралупа курячих яєць. 


Застосування редьки чорної

— 3 грудня 2014 —

Народна медицина давно визнала чорну редьку корисними та діючими ліками. Вона допомагає боротися з багатьма захворюваннями печінки і жовчного міхура. Редька володіє протикашлевою властивістю, тому її застосовують при застуді та грипі. Сік редьки застосовують зовнішньо у вигляді розтирань, примочок і компресів, а усередину - настоянки, відвари і соки.


Чорний шоколад продовжує тривалість життя

— 3 грудня 2014 —

Недавні дослідження довели, що чорний шоколад та какао позитивно впливають на пам’ять та розумові здібності людини, пише Лі Фрузон із університета Калгарі в фаховому виданні «Журнал експериментальної біології». 



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс