Народна медицина

Визначаємо рівень кислоти в шлунку за допомогою буряка

— 20 жовтня 2017 —

Уживання буряка може допомогти вам визначити рівень кислоти в шлунку. Усе, що вам потрібно зробити, це з'їсти овоч, а потім перевірити колір вашої сечі.


Неймовірні властивості лаврового листа

— 20 жовтня 2017 —

Лавровий лист - усіма улюблена пряність, яка давним-давно заслужила почесне місце на наших кухнях. Але мало хто знає, що його листя можна використовувати не тільки для готування їжі. З листя лаврового дерева можна приготувати цілющу олію, яка має чудотворні властивості. 


Соняшник - універсальний лікар

— 13 жовтня 2017 —

Підвищена стомлюваність, артрит, депресія, порушення кровообігу, випадання волосся - ці хворобливі стани як би відрізняються між собою, однак один з вирішальних факторів у їхньому виникненні - нестача піридоксину або вітаміну В6. Цей вітамін, як доведено дослідженнями, має унікальні властивості. Насамперед - забезпечує обмін і засвоєння амінокислот (складових білка), жирів і вуглеводів. Адже мало щось з'їсти, потрібно щоб ця їжа засвоїлася організмом, дала йому енергію, зміцнила імунний захист. Отож одним з багатих джерел натурального піридоксину є насіння соняшника.


Усе про користь інжиру

— 5 жовтня 2017 —

Інжир містить жирні кислоти омега-3 і омега-6 - вони необхідні для здоров'я шкіри. Листя фігового дерева застосовуються в косметології. Згідно з результатами експерименту корейських учених, екстракт із листя - наодинці або в комбінації з екстрактами інших фруктів - зменшує глибину мімічних зморшок. 


Золота пряність: чому такий корисний шафран

— 5 жовтня 2017 —

Шафран - це унікальна спеція, яка має безліч цілющих для організму властивостей. Дізнайтеся, чому варто включити шафран у свій раціон цієї осені.


Березовий гриб губка: цілющі властивості

— 27 вересня 2017 —

Березовий гриб або губка (трутовик косотрубчатий) - багаторічний паразитуючий гриб сімейства трутовикових. В основному зустрічається на стовбурах дорослих беріз, рідше - на вільсі, горобині, осиці. У лікувальних цілях використовується тільки губка, зібрана з беріз, тому вона й називається березовим грибом.


Корисні властивості лимоннику китайського і протипоказання

— 27 вересня 2017 —

У лікувальних цілях використовують по більшій частині плоди й насіння рослини. Плоди лимоннику китайського містять смолисті речовини, схизандрин, калій, органічні кислоти (яблучну, лимонну й винну), вітаміни, мінеральні солі, мікроелементи мідь, йод, селен, марганець, залізо, цинк, ефірну олію.


Цілюще молоко з інжиром, морквою та навіть із «Боржомі»… Зцілювальний еліксир від кашлю, закрепу і стресу!

— 14 вересня 2017 —

Цілюща сила молока була відома ще прадавнім лікарям, адже не зустрічалося ні однієї хвороби, яку б не виліковували молоком. Це лікувально-профілактичний і терапевтичний засіб - найдавніший цілитель, що оберігає найцінніше! Додавши в склянку молока скибочку екзотичного інжиру або моркви тільки-но із грядки, можна повірити в чудеса…


Безсмертник – цінна лікарська рослина

— 14 вересня 2017 —

До жовтня на піщаних і кам'янистих сонячних схилах, сухих галявинах, на крейдовому ґрунті, відкритих перелісках цвіте безсмертник піщаний. Це багаторічна трав'яниста рослина сімейства айстрових висотою 15-60 см, з повстяно-шерстистими пагонами. Квіткові кошики жовті, зібрані в щитовидні суцвіття. Безсмертник можна розводити на присадибній ділянці. Розмножується насінням. На одному місці може рости 4-7 років.


Про користь лушпайки цибулі

— 7 вересня 2017 —

Водяний відвар з лушпайки і настоянка благотворно впливають на роботу серця, мають сечогінну дію, сприяють видаленню з організму надлишку натрію і хлоридів, зміцнюють кровоносні судини, роблять їх більш еластичними.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс