Сад-город

Розповсюджені помилки при виборі насіння

— 13 січня 2016 —

А буває у вас так: ретельно підібрали рослини для саду й городу, із трепетом, ніжністю та любов'ю виростили гарну міцну розсаду, і раптом... виросло зовсім не те, що ви очікували? Думаємо, таке трапляється з кожним з нас, а щоб неприємних сюрпризів не трапилося в черговий раз, ми хочемо поговорити з вами про помилки при виборі насіння - нерідко саме вони стають причиною наших розчарувань.


Попіл для вашого грунту

— 13 січня 2016 —

Зима - пора, коли багато хто топить пічки, розпалює вогонь у камінах. Це час накопичення дуже цінного добрива. Особливо, якщо топити ви будете не хвойними дровами. 


Січневі турботи дачника

— 5 січня 2016 —

Наступив перший місяць року - сніжний січень. Зима вже повністю вступила у свої права, але для справжнього садівника навіть сніг не перешкода. І часу сидіти просто так, навіть зараз немає. Отже, чим можна зайнятися на дачі в січні?


Замочування насіння: натуральні живильні суміші

— 23 грудня 2015 —

Не за горами посівна пора й городники не тільки готують ґрунт, тару, насіння, але й збирають корисні поради та рекомендації. Передпосівна обробка насіння - застава гарних сходів і  здорової розсади. Поряд із промисловими стимуляторами росту рослин (Епіном, Імуноцитофітом, Гетероауксином, Кореневіном і т.д.) на етапі підготовки насіння овочевих культур до посіву великою популярністю у дачників користуються живильні розчини, приготовлені самостійно з натуральних компонентів.


Зелені «cиненькі»

— 23 грудня 2015 —

У нас традиційно цінуються фіолетові баклажани. Але «сині» бувають не тільки такими. Наприклад, в Іспанській кухні здебільшого використовуються білі баклажани, у Китаї й Таїланді дуже популярні зеленоплідні, які добре сполучаються з гострим перцем і каррі. 


Вітаміни на підвіконні

— 16 грудня 2015 —

Про цілющі властивості цибулі знають усі. Крім того, що вона підвищує імунітет і поліпшує травлення, наш організм також завдяки їй одержує вітаміни, щоб упоратися з весняною стомлюваністю та гіповітамінозом. А зелене пір'я цибулі не тільки служить яскравою прикрасою страв, але й виконує бактерицидну дію. Цибулю використовують і як косметичний засіб, адже її застосовують для зміцнення волосся (проти облисіння) і навіть для виведення ластовиння.


Білий, жовтий та навіть смугастий! Якого кольору буває буряк?

— 16 грудня 2015 —

Страви, приготовлені зі столового буряка, легко впізнати за гарним бордовим кольором. Правда, іноді він набридає, і тоді ми починаємо відвертати ніс від цього корисного овочу. На щастя, буряк існує в різному обличчі. Якщо вам час від часу хочеться різноманітити овочевий стіл, зверніть увагу на сорти буряка альтернативних розцвічень.


Підзимовий посів томатів

— 9 грудня 2015 —

Ця стаття, у першу чергу, для садівників-експериментаторів, оскільки мова в ній іде про підзимовий посів помідорів - практику не найпоширенішу серед городників, але досить і досить перспективну.


Як зберегти часник до весни

— 9 грудня 2015 —

Багато садівників часто припускаються помилки, зберігаючи часник у холодильнику. Оптимальна температура для зберігання часнику знаходиться в межах +16°С. Така температура може бути біля балконних дверей або на неутепленому підвіконні. У холодильнику ж часник набирає вологу і може загнити або покритися цвіллю.


Грудневі турботи дачника

— 9 грудня 2015 —

Ось і грудень... Перший місяць зими від заморочливої осені відрізняється кількістю турбот у кращий бік. Але, незважаючи на те, що й дерева, і чагарники вже сплять, а грядки давно пустують, турботливому господарю знаходиться робота й у саду, і на городі. Для когось вона може здаватися не такою вже і важливою, але часто від її виконання залежить майбутній урожай, а тому недооцінювати її необхідність ніяк не можна.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс



Loading...