Сад-город

Секрети гарної моркви

— 6 травня 2015 —

Моркву саджають багато садівників-любителів, і це цілком з'ясовно. Загальновідомо, що морква - це один із найкорисніших і кращих продуктів для печінки, нирок і травного тракту. Морква сприяє здоровому обміну речовин, допомагає від діареї та інших проблем травної системи, вбиваючи шкідливі бактерії.


Квіткові культури як сидерати та репеленти

— 6 травня 2015 —

Квіткові культури як сидерати та репеленти


Хитрості догляду за огірками в теплиці

— 6 травня 2015 —

При правильному догляді, у теплиці в першу чергу на дорослій рослині видаляють жовте листя і пагони, що відплодоносили. Здорове зелене листя не чіпають - воно годує кожний плід, що наливається під ним. 


Що таке сівозміна?

— 29 квітня 2015 —

Це науково обґрунтоване чергування культур за місцем і роками. При його введенні площу розбивають на приблизно рівні ділянки й висівають культури в певній послідовності. Звичайна кількість ділянок - від чотирьох до десяти.


Цибульна лушпайка - скарб для дачників

— 29 квітня 2015 —

Ми часом проходимо повз старі і перевірені засоби підвищення врожаю або боротьби зі шкідниками і хворобами.


Огірки на соломі: потрійна економія

— 22 квітня 2015 —

Останнім часом у теплицях усе частіше стали вирощувати огірки на соломі. Практикується два способи вирощування - на пресованих тюках і на солом'яному різанні. Перевага таких способів вирощування в тому, що солома служить біопаливом і відмінно підходить для розгалуженого росту коренів, які в ній отримують у статку й вологу, і повітря.


Нітрофоска: особливості застосування

— 22 квітня 2015 —

Рідко який садівник обходиться без використання підживлень ґрунту хімічними елементами. Найчастіше вносять необхідні для кращого росту рослин азот, калій, фосфор, магній і сірку. Щоб полегшити застосування таких мінеральних добрив можна взяти комплексний препарат, наприклад нітрофоску. Про неї й розповімо.


Бажаєте багато смородини? Насушіть картопляних очисток

— 15 квітня 2015 —

Очистки від картоплі - багате джерело крохмалюю, який так потрібний смородині. Від нього її ягоди виростають до розміру вишні. Тому візьміть за правило не викидати картопляну шкірку, а збирати, сушити і зберігати до потрібних часів. 


Лікування дерев навесні: тріщини, морозобоїни та дупла

— 15 квітня 2015 —

«А от з осені потрібно було сад побілити. А от у листопаді необхідно було дупла закрити. Лапника притягли, а дерева замотати забули...» 


Догляд за полуницею навесні

— 15 квітня 2015 —

Полуниця вважається дієтичним продуктом. Вона має невисоку енергетичну цінність, поліпшує травлення, угамовує спрагу.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс